Han gjorde en Keane på Arneng - se attacken här

Kenneth Dokken i Odd Grenland försökte medvetet skada den förre Djurgårdaren.


Den förre Djurgårdsstjärnan Johan Arneng trodde han skulle lira fotboll för sitt Ålesund i semifinalen av den norska cupen. Men blev istället misshandlad av Kenneth Dokken i motståndarlaget Odd Grenland i en händelse som liknar Roy Keanes brutala attack på Alf-Inge Haaland 2001.

Med bara åtta minuter kvar av matchen tog Dokken full sats och attackerade Arneng med ett knä mot utsidan av låret. Bollen var inte i närheten och därför missade domaren hela situationen. Nu rasar 30-årige Arneng mot det galna påhoppet.

– Det är det sjukaste jag varit med om, säger Arneng till Expressen.

– Han tappar total kontroll. Situationen är över. Då tar han verkligen fart och knäar mig rätt i låret. Jag har ryggen till honom också. Sjukt ont gjorde det.

Arneng har inte en aning om varför Dokken tappade allt vett. Men han vet en sak - det var medvetet.

– Jag har sett masslagsmål i sydamerikansk fotboll och jag har sett tacklingar där folk har blivit blåslagna. Men när sådant sker så går man i regel på bollen. Här var det inget snack, han försökte skada mig, säger han till Expressen.

Dokken bad Arneng om ursäkt efter matchen. Själv förklarar han händelsen så här:

– Det som händer är att han tacklar mig hårt och jag tycker att han armbågar mig med vilja över revbenen. Det retade upp mig. Efter det fick jag en blackout, säger han till Verdens Gang.

– Jag ska ringa till Arneng. Vi måste tala om det här. Jag hade kanske kunnat prata med honom nu, men jag tror att han ville fira segern först.

Överfallet påminner om Roy Keanes attack på Alf-Inge Haaland 2001. Keane vill ta hämnd för en incident flera år tidigare och när fem minuter återstod i mötet mellan Manchester United och City rusade Keane med full fart mot Haaland och tacklade sönder dennes knä.

Norrmannen återhämtade sig aldrig från den attacken där hans knä låg i spillror. Keane blev först avstängd tre matcher, men det blev ytterligare fem matcher sedan han i sin bok avslöjat att att det var en hämnd och att han "inte ens kommer ihåg om bollen var i närheten".

Keane fick sin hämnd

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!