Onsdag 30 Nov
Stockholm

Maradona räds inte utmaningen

"Att jag är här visar att jag är en av folket och ingen fegis".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

När Diego Maradona tar över som förbundskapten för Argentina riskerar han att förlora sin upphöjda position som världens kanske bästa spelare. Ett par förluster, och risken är att han i stället ses som en misslyckad förbundskapten.

– Jag är inte rädd att min hjältegloria ska falna. Det hade varit värre om jag hade gömt mig. Att jag är här visar att jag är en av folket och ingen fegis, sa Diego Maradona när han presenterades officiellt som Argentinas förbundskapten på tisdagkvällen.

Maradonas första match som förbundskapten spelas den 19 november i Glasgow mot Skottland. Samma stad där Maradona gjorde sitt första landslagsmål.

– Jag hade två valmöjligheter: avsluta vid främre stolpen som jag gjorde eller slå in den i mitten till Luque. När alla kom mot mig för att fira, sa Luque till mig, mitt i glädjeyran: "Grabben, nästa slår du in mot mitten". Han visade vem som bestämde, haha, berättade en upprymd Diego Maradona.

Maradona berättar även om vilken typ av förbundskapten han kommer att bli.

– De stora landslagen görs av spelarna. Jag vill inte att mitt spelar som de från 1986 eller från 1982, utan att det har sin egen identitet. Mitt fotbollslibretto kommer att synas på planen.

Många expertkommentatorer har uttryckt sina tvivel över hur den före detta knarkaren och alkoholisten Maradona ska kuna hålla på disciplinen i landslaget. Själv är han inte orolig.

– Jag kommer att sätta upp regler för uppförande, men jag tror på spelarna. Jag är ingen vakthund. De kommer att ha mitt förtroende, men samtidigt kommer jag att följa dem i hasorna så att de sköter sig, sa den som vanligt paradoxala Diego Maradona enligt Olé.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Ben White lämnar VM av personliga skäl

Publicerades: 1 timme sedan

NHL-stjärna drabbad av stroke

Publicerades: 2 timmar sedan

Stormade VM-planen med palestinsk flagga

Publicerades: 3 timmar sedan

Christian Eriksen: "Det är en besvikelse"

Publicerades: 3 timmar sedan

Hårda ord efter Danmarks VM-uttåg: "Pinsamt"

Publicerades: 3 timmar sedan

VM-fiasko för Danmark – Australien vidare

Publicerades: idag 17:57

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.