"Maestro" målhjälte mot Benfica

Eddie Gustafsson storspelade när Salzburg skrällde mot Villarreal.

Svenskar fick jubla på flera håll i Europa League under torsdagskvällen.

Gladast av alla var Daniel Majstorovic som blev hjälte för sitt AEK Aten när han sänkte Benfica. I den 43:e minuten klev mittbacken upp på en hörna och nickade in 1-0, ett resultat som stod sig matchen ut.

En annan svensk som var högst delaktig i sitt lags seger är Eddie Gustafsson. Landslagets andremålvakt höll nollan och bjöd på flera förstklassiga räddningar när Red Bull Salzburg stod för en mindre skräll genom att hemmaslå spanska Villarreal med 2-0.

I Eindhoven fanns både Andreas Isaksson och Ola Toivonen med när PSV besegrade Cluj med 1-0. Matchens enda mål gjorde mittfältaren Otman Bakkal. Toivonen borde dock ha sett till att det blev 2-0 när han i slutet av den första halvleken fick ett jätteläge – men nickade utanför.

I Danmark fick Johan Wiland, Mikael Antonsson, Daniel Larsson och Oscar Wendt jubla när FC Köpenhamn slog Sparta Prag med 1-0.

Markus Rosenberg kom in efter 75 minuter när hans Werder Bremen vann mot La Liga-laget Athletic Bilbao med 3-1.