Onsdag 20 Okt
Stockholm

Yksel har kommit över sin blygsel

Nu berättar Osmanovski om sina högtflygande planer.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

För ett år sedan lämnade Yksel Osmanovski Malmö FF efter att han inte kommit överensom ett nytt kontrakt med klubben. Sedan dess har det forna Serie A-proffset hållit sig undan strålkastarljuset.

Nu berättar han för första gången om beslutet att sluta i en intervju med Sydsvenska Dagbladet.

– Jag har aldrig ångrat mig. Många tyckte att jag slutade för tidigt, men det är ett eget beslut som man måste ta, säger Yksel Osmanovski.

När han la skorna på hyllan var han bara 30 år gammal.

– Tanken var ju att jag skulle fortsätta i Malmö FF, men vi kom inte överens. Jag funderade på att fortsätta på annat håll, men sedan kände jag att det fick räcka. Den tiden som jag spelade var underbar, nu är andra saker viktiga, säger Yksel Osmanovski.

Det innefattar bland annat barnen Elisa och Denni – och flygning.

– I somras tog en vän med mig till Söderslätts flygfält och bjöd mig på en tur över Malmö, efter det blev jag fast. Nu håller jag på att ta flygcertifikat.

Precis som Zlatan Ibrahimovic växte Osmanovski upp i Rosengård och började spela fotboll i Mabi. En klubb som nu blivit FC Rosenborg. Kanske läge för en comeback för Yksel Osmanovski?

– Tränarmässigt kanske jag kunde engagera mig. Spelarmässigt vet jag inte. Fotbollsspelare brukar ju bli tränare, säger han till Sydsvenska Dagbladet.

Osmanovskis mål i Bari:

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela