Assyriska till kval efter tveksamt mål

Xhevdet Llumnica tog bollen med armen innan han blev hjälte.

Assyriska behövde bara oavgjort borta mot Jönköping Södra för att säkra den allsvenska kvalplatsen. Vilket man också klarade av.

Men poängen satt riktigt långt inne. Och kvitteringsmålet från Xhevdet Llumnica i den 89:e minuten var minst sagt kontroversiellt. Llumnica tog emot bollen med högerarmen, avlossade sedan en strumprullare och Alexander Nadj i hemmamålet ställdes av en underlig studs.

– Med lite, lite, lite tur får vi en pinne som räcker, säger Assyriskas tränare Conny Carlsson till TV4.

Innan det förlösande målet hade Assyriska redan kvitterat två gånger om i matchen. Efter Daniel Karlssons 1-0-mål i den 26:e minuten utjämnade Eddie Moussa sju minuter senare.

Bara två minuter senare nickade Tommy Thelin in 2-1 till Jönköping Södra. Eddie Moussa kvitterade sedan igen, innan inhopparen Peter Klancars gjorde 3-2 i den 80:e minuten.

3-3-målet från Llumnica lär bli ett omdiskuterat sådant. Men nu står det klart att Assyriska får kvala mot antigen Örgryte, Djurgården eller Hammarby.