Guldstriden lever vidare

Tobias Hysén och Alexandersson knäckte BP.

Tobias Hysén och Nicklas Alexandersson sänkte BP.

Guldstriden lever vidare.

Ett av årets allra största överraskningslag kunde inte stå emot jättarna från Göteborg och föll med 3-0 efter två mål av Tobias Hysén och ett av Niclas Alexandersson.

Med endast ett få matcher kvar av säsongen har varje poäng blivit livsviktig. När dessutom nervositeten börjar krypa fram hos spelarna är det även dags för hjältarna att säga sitt. Den här gången var det en väntad skyttekung som stegade fram och avgjorde.

Brommapojkarna överraskade genom att hand om taktpinnen i den första halvleken. Med sitt lugna och metodiska spel var det de som var det bättre laget. De satte gång på gång gästerna under hård press och ett hemmamål låg under en lång tid i luften.

Trots det slutade den första halvleken mållös och IFK:s tränare, Stefan Rehn, var knappast nöjd med sitt lags insats.

–Det fanns inget anfallsspel. Ifall det var någon som stod för det var det BP, sa Rehn till Canal+ i pausvilan.

Efter en tung första halvlek öppnade Tobias Hysén målskyttet tidigt i den andra halvan och satte därmed sitt femtonde mål för säsongen.

Samme Hysén stod även bakom IFK:s andra mål trettio minuter senare. Med ett snyggt inspel till Niclas Alexandersson kunde den återvändande veteranen bomba in tvåan bakom en chanslös Benny Lekström i BP-målet.

Minuterna därpå var det dags igen. Hysén stegade återigen fram och visade varför han har varit en av säsongens allra bästa spelare när han gjorde matchens andra mål, sitt sextonde totalt.

Blåvitt satte i och med segern press på AIK. Solnalaget måste vinna söndagens derby mot Hammarby för att inte tappa förstaplatsen till IFK.