Måndag 18 Okt
Stockholm

AIK sparkar Norling

Vd Charlie Granfelt och chefstränare Rikard Norling lämnar sina poster. (TT)

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

AIK Fotbolls styrelse har gemensamt med vd Charlie Granfelt beslutat att gå skilda vägar. Även chefstränare Rikard Norling lämnar sin post.

Mikael Stahre blir ny chefstränare för AIK:s A-lag, skriver AIK i ett pressmeddelande.

Beslutet om att vd Charlie Granfelt och tränaren Rikard Norling slutar i AIK offentliggjordes vid lunchtid på måndagen. Senare under dagen kommer klubben att hålla en presskonferens om förändringarna, bekräftar AIK:s kommunikationschef Sophie Josefsson.

Det har länge spekulerats i att förändringar var på gång inom AIK.

TT: När fattades beslutet om förändringarna?

– Jag får hänvisa till eftermiddagens presskonferens. Jag lämnar till styrelsen att berätta, säger Josefsson.

Spekulationerna om att Rikard Norling skulle få gå efter säsongen har pågått under hösten. AIK slutade visserligen femma i tabellen men har spelat ojämnt under säsongen.

Laget vann på söndagseftermiddagen den sista matchen, 2-0 mot Gais, AIK:s första seger på bortaplan sedan i juli.

Efteråt tackade Norling supportrarna för deras stöd, som bland annat tagit sig uttryck i ett brev som representanter för supportrarna läste upp på en träning för en dryg månad sedan.

– Det var känslomässigt starkt, sade Norling efter matchen. Vi hjälptes av det, saker hamnade liksom på rätt plats igen.

Efter segern i Göteborg var Norlings officiella bud fortfarande "Jag kör på". Men på måndagen kom beskedet. Norling, som varit huvudtränare för AIK sedan 2005, kommer inte att träna AIK nästa säsong.

Nu tar Mikael Stahre, som redan inför offentliggörandet har pekats ut som trolig ersättare, över rodret. Han har den här säsongen tränat Väsby i superettan.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela