AIK sparkar Norling

Vd Charlie Granfelt och chefstränare Rikard Norling lämnar sina poster. (TT)


AIK Fotbolls styrelse har gemensamt med vd Charlie Granfelt beslutat att gå skilda vägar. Även chefstränare Rikard Norling lämnar sin post.

Mikael Stahre blir ny chefstränare för AIK:s A-lag, skriver AIK i ett pressmeddelande.

Beslutet om att vd Charlie Granfelt och tränaren Rikard Norling slutar i AIK offentliggjordes vid lunchtid på måndagen. Senare under dagen kommer klubben att hålla en presskonferens om förändringarna, bekräftar AIK:s kommunikationschef Sophie Josefsson.

Det har länge spekulerats i att förändringar var på gång inom AIK.

TT: När fattades beslutet om förändringarna?

– Jag får hänvisa till eftermiddagens presskonferens. Jag lämnar till styrelsen att berätta, säger Josefsson.

Spekulationerna om att Rikard Norling skulle få gå efter säsongen har pågått under hösten. AIK slutade visserligen femma i tabellen men har spelat ojämnt under säsongen.

Laget vann på söndagseftermiddagen den sista matchen, 2-0 mot Gais, AIK:s första seger på bortaplan sedan i juli.

Efteråt tackade Norling supportrarna för deras stöd, som bland annat tagit sig uttryck i ett brev som representanter för supportrarna läste upp på en träning för en dryg månad sedan.

– Det var känslomässigt starkt, sade Norling efter matchen. Vi hjälptes av det, saker hamnade liksom på rätt plats igen.

Efter segern i Göteborg var Norlings officiella bud fortfarande "Jag kör på". Men på måndagen kom beskedet. Norling, som varit huvudtränare för AIK sedan 2005, kommer inte att träna AIK nästa säsong.

Nu tar Mikael Stahre, som redan inför offentliggörandet har pekats ut som trolig ersättare, över rodret. Han har den här säsongen tränat Väsby i superettan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Real slog ut regerande mästarna i straffrysare

3 timmar sedan

Kimmich nickade Bayern München till semifinal

igår 22:58
Bayer Leverkusen briljerar i Bundesliga och är redan klar tysk mästare. Men Bayern München kan vinna den tyngsta titeln av dem alla – Champions League. 1–0 hemma mot Arsenal och 3–2 totalt innebär semifinalspel.

Brynäs rivstart knäckte Djurgården

igår 21:30
Det tog sju minuter för Brynäs att avgöra den första finalmatchen mot Djurgården. 6–2 inför hemmapubliken var en perfekt start i kampen om en biljett tillbaka till SHL. En skön start, vi gör en bra match och förtjänar att vinna, säger Brynäs Linus Ölund till TV4 Play.

Svensk succé – ryttarstjärnorna i topp i finalen

igår 20:40
Henrik von Eckermann varnade för landslagskompisen Peder Fredricson i världscupfinalen. Fredricson ligger tvåa efter den första omgången i Riyad efter den snabba och felfria ritten på Catch Me Not – enbart slagen av von Eckermann. Jag är inte förvånad. Kul att slå honom och jättekul att vi båda är i topp, säger världsettan.

Nadal lämnade Barcelona till stående ovationer

igår 18:34
Comebacken på arenan som bär hans namn tog slut efter två matcher. Tennisstjärnan Rafael Nadal förlorade i raka set mot Alex de Minaur i den andra omgången av Barcelonas ATP-turnering. Det var en fantastisk upplevelse att få möta "Rafa" här på hans egen bana, säger de Minaur.

Kittel GP-tvåa – "Tarzan sviker mig aldrig"

igår 15:56
Med i den absoluta toppen efter den inledande GP-ritten i världscupfinalen. Patrik Kittel och hans Touchdown gjorde avtryck direkt i Riyad. Fullträffen gav en överraskande andraplats. "Tarzan" sviker mig aldrig. Jag skulle vilja rida küren redan nu, säger Kittel.