AIK sparkar Norling

Vd Charlie Granfelt och chefstränare Rikard Norling lämnar sina poster. (TT)


AIK Fotbolls styrelse har gemensamt med vd Charlie Granfelt beslutat att gå skilda vägar. Även chefstränare Rikard Norling lämnar sin post.

Mikael Stahre blir ny chefstränare för AIK:s A-lag, skriver AIK i ett pressmeddelande.

Beslutet om att vd Charlie Granfelt och tränaren Rikard Norling slutar i AIK offentliggjordes vid lunchtid på måndagen. Senare under dagen kommer klubben att hålla en presskonferens om förändringarna, bekräftar AIK:s kommunikationschef Sophie Josefsson.

Det har länge spekulerats i att förändringar var på gång inom AIK.

TT: När fattades beslutet om förändringarna?

– Jag får hänvisa till eftermiddagens presskonferens. Jag lämnar till styrelsen att berätta, säger Josefsson.

Spekulationerna om att Rikard Norling skulle få gå efter säsongen har pågått under hösten. AIK slutade visserligen femma i tabellen men har spelat ojämnt under säsongen.

Laget vann på söndagseftermiddagen den sista matchen, 2-0 mot Gais, AIK:s första seger på bortaplan sedan i juli.

Efteråt tackade Norling supportrarna för deras stöd, som bland annat tagit sig uttryck i ett brev som representanter för supportrarna läste upp på en träning för en dryg månad sedan.

– Det var känslomässigt starkt, sade Norling efter matchen. Vi hjälptes av det, saker hamnade liksom på rätt plats igen.

Efter segern i Göteborg var Norlings officiella bud fortfarande "Jag kör på". Men på måndagen kom beskedet. Norling, som varit huvudtränare för AIK sedan 2005, kommer inte att träna AIK nästa säsong.

Nu tar Mikael Stahre, som redan inför offentliggörandet har pekats ut som trolig ersättare, över rodret. Han har den här säsongen tränat Väsby i superettan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Florida vann efter galna räddningar

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

1 timme sedan
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

2 timmar sedan
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

igår 22:58
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.