Söndag 17 Okt
Stockholm

"Henke" sägs vara på väg till Aston Villa

Engelska medier uppger att parterna har träffats.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Henrik Larsson är på väg till Premier League och Aston Villa. Det uppger Englands största söndagstidning, News of the World.

Det är viktigt att ta engelska tabloidtidningars uppgifter med en nypa salt men i det här fallet har Larssons namn dykt upp allt oftare runt om i öriket. Enligt tidningen har svensken träffat representanter för klubben, däribland förre tränaren från Celtictiden Martin O'Neill.

Övergången sägs kunna bli klar innan Aston Villas match mot Bolton på lördag då "Henkes" kontrakt med Helsingborg redan gått ut. Enligt Fifas övergångsregler kan en kontraktlös spelare skriva på för en klubb när som helst, därför behöver Aston Villa vänta på att övergångsfönstret ska öppna vid nyår. Något som glädjer tränaren O'Neill som senast i går analyserade att matcherna i december avgör hela säsongen för Aston Villa.

Spelar Larsson mot Bolton kommer han att ställas mot landslagskompisen och konkurrenten Johan Elmander.

Henrik Larsson hade sin bästa tid i Celtic när O'Neill var tränare för klubben. Nu tror O'Neill att den 37-årige svensken kan rädda Aston Villa ur måltorkan. Efter John Carews skada har Villa misslyckats med att göra mål och behöver en målskytt för att behålla sin fina topplacering. Laget ligger sjunde plats för tillfället men vid en vinst i kväll mot Everton närmar sig Villa Arsenal på fjärdeplasten. På tal om Everton, sägs även de jaga Larsson. Om övergången blir av blir det Larssons andra sejour i Premier League då han även representerat Manchester United 2007.

Nu återstår det att se hur FC Helsingborg, innebandyklubben, reagerar. Men det kommer knappast som en överraskning då Henrik Larsson mer än ofta byter karriärsriktning.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela