Stefan Bergtoft lägger av

Vann tre SM-guld med Djurgården.


Han var med under hela Djurgårdens storhetsperiod i början av 2000-talet, men nu lägger Stefan Bergtoft av. Han kom till Djurgården 2000 och var med om när klubben gick upp till Allsvenskan och vann tre guld. Trots många år i föreningen blev det bara 53 seriematcher. Höjdpunkten blev derbyt mot AIK i april 2004. Bergtoft hade just dominerat matchen, assisterat till första målet, satt tvåan själv och startat anfallet till det tredje målet. Han stämplades som den nye Kim Källström, men självförtroendet var inte riktigt där för den ödmjuke Bergtoft:

– Knappast. Nästa match sitter jag på bänken igen, sa han efteråt.

Sommaren 2006 gick han över till Brommapojkarna och hade stor del i deras avancemang till Allsvenskan. Men sedan kom skadorna och då var det ingen idé att fortsätta menar Bergtoft.

– Det har varit på gång ett tag. Efter sista skadan har inte kroppen varit vad den har varit. Jag vet vad jag har kunnat prestera ute på planen och i år var jag inte i närheten av det. Då är det onödigt att jag ska ta upp platsen för någon annan. Det känns bättre att kliva av, säger han.

I Brommapojkarnas kvalmatch mot Ljungskile fick han sina sista minuter i elitfotbollen. Som en hyllning.

– Kim Bergstrand (tränare) sa att jag skulle får två avskedsminuter. Det kanske inte var så smart eftersom bara ett mål skilde, skrattar han.

Nu blir det fotboll i lägre divisioner.

– Jag har kompisarna i Spånga så det kan bli där. Nu gick de upp i tvåan och det var jätteroligt, men ändå inte. Trean hade varit lagom för mig. Vi får se, jag bestämmer mig i januari, berättar han till Fotbolldirekt.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!