Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Olof Persson lägger av

Sport | 04/10/2008 14:45

Knäskada tvingar den förre MFF-mittbacken att gå i fotbollspension.

Han lämnade Malmö FF för AGF Århus 2007. Men proffslivet blev inte som han hade tänkt sig. Persson spelade aldrig en tävlingsmatch för klubben.

– Det är jag enormt besviken över, det känns tufft. Men jag är 30 år och fotbollen har gett mig så mycket, jag har blivit mästare i Sverige och i Österrike och jag har spelat på alla nivåer i landslaget, säger han till Sydsvenskan.

Efter att ha skadat korsbandet, menisken och brosket i början av året tvingas han nu lägga av.

– Jag får sluta några år för tidigt. Det är jäkligt tråkigt, men jag har haft tid att förbereda mig mentalt, säger den fyrfaldiga landslagsmannen.

Olof Persson har nått en ekonomisk uppgörelse med klubben. Pengarna räcker till att börja satsa på en tränarkarriär på heltid.

– Jag tänker gå fotbollsförbundets kurser. Parallellt vill jag ha tränaruppdrag i tvåan, trean eller fyran, eller som assisterande tränare i ett elitlag. Jag är verkligen motiverad.

Han vet dessutom i vems fotspår han vill gå.

– Tom Prahl är den bäste jag har haft, jag har lärt mig mycket av honom. Under årens lopp med olika tränare har jag antecknat allt som jag har tyckt varit bra, säger han till Sydsvenskan.

Se Olof Persson sjunga efter det allsvenska guldet 2004

Skrivet av: