Kalle Svensson kan återvända till IFK

Tänkt som ersättare för Mattias Bjärsmyr.


IFK Göteborgs Mattias Bjärsmyr, 22, vill inte förlänga sitt kontrakt. En kontraktlös spelare har ökade chanser för att få ett proffskontrakt i Europa. Men han vill varken bekräfta eller dementera orsakerna.

– Varför vill jag behålla för mig själv, säger han. Jag har varit ärlig mot IFK Göteborg och sagt att jag just nu inte vill förlänga.

IFK har redan börjat jakten på en ersättare. Det blir klubbens tidigare försvarskung Kalle Svensson. Han har varken lyckats i Glasgow Rangers eller franska Caen där han befinner sig nu och söker en utväg.

– Det håller inte att hålla på så här. Det har känts bra de senaste två månaderna, men jag får ingen chans. Just nu finns det inte så många ljuspunkter och jag känner inget större förtroende från tränaren, säger 24-åringen som ännu inte meddelat klubben om sina flyttankar.

Skulle det bli en flytt blir det definitivt IFK Göteborg.

– Absolut. Jag och Håkan Mild (sportchef) har kontakt ganska ofta och han har ringt en del den senaste tiden. Jag måste titta på vilka alternativ som finns och vad som skulle vara bäst för mig. Om jag flyttar är det viktigaste att jag kommer till en klubb som tror på mig, där jag får spela och kan fortsätta utvecklas, säger Karl Svensson till GP.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!