Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Holland nästa för Fredrik Risp?

Sport | 03/12/2008 21:31

Även IFK Göteborg jagar spelaren.

Fredrik Risp har haft det väldigt svårt den senaste tiden. Spelaren befinner sig just nu längst in i tränarens frysbox, och inget verkar kunna ta honom därifrån. Nu letar den landslagsmeriterade mittbacken efter en utväg och den holländska ligan kan mycket väl bli ett alternativ.

– Det är tre-fyra turkiska klubbar och sedan en holländsk som hört av sig. Så just nu står det dem valet står emellan, säger han.

I den holländska ligan finns det redan en lång rad av svenska spelare. Nu kan även Risp flytta till landet för spel i Eredivisie.

– Men jag vet inte hur löneläget är i Holland just nu, det är sådant som spelar in också. Det är nog svårt att göra en stor transfer när man inte har spelat på några månader.

Spelaren, som inte alltså inte har spelat en ligamatch på flera månader, hade hoppats på att kunna stanna i den turkiska storklubben Ankarspors - men nu verkar slutet vara nära.

– Jag ville avvakta så länge som möjligt för att se om det skulle bli några förändringar. Men det har inte kommit några. Så nu har jag bett min agent att börja leta efter en ny klubb. Om inget drastiskt händer innan nyår så vill jag ha alternativ, säger han.

Även IFK Göteborg har visat intresse för 27-åringen, men Risp anser att han inte är redo för att återvända till Sverige.

– Jag har en ständig dialog med Håkan (Mild) om sakerna som sker här. Den dagen jag flyttar hem är han den förste som underrättas. Men det känns inte aktuellt just nu. Det ligger längre fram i tiden, konstaterar han till Eurosport.

Skrivet av: