Zlatan: "Jag pissar på dem"

Zlatan Ibrahimovic talar ut om rasisterna, landslaget och framtiden.


BARCELONA. Det har varit en minst sagt turbulent vecka sedan supersvensken Zlatan Ibrahimovic gått ut med att han är osäker kring sin framtid i landslaget.

I en intervju med DN:s Olof Peronius svarar Zlatan på frågor om förbundskapten Hamrén, FC Barcelona och några dagars välbehövlig ledighet.

Dessutom slår Zlatan till mot rasister som retar sig på att superstjärnan med det muslimskt klingande efternamnet Ibrahimovic.

– Jag skiter i dem. Eller: jag pissar på dem, om jag ska vara ärlig. Vad ska jag säga: titta inte på teve då, när jag spelar i landslaget. Stäng av teven.

På frågan om Zlatan har någon framtid i det svenska landslaget svarar Ibrahimovic att han ännu inte satt ner foten.

– Jag går runt och funderar. Jag har inte tagit något beslut än. Det finns inte mycket att säga om det, det handlar om många små saker, säger Zlatan Ibrahimovic till DN.

Zlatan har gått i framtidstankar under en längre tid, säger han.

– Det är något jag har gått runt och tänkt på de sista månaderna: vad som hade varit bäst. Men jag har inte hittat mitt svar än, säger han till DN.

Skulle beslutet bli att lägga landslagskarriären på hyllan ska den nye förbundskaptenen, med andra ord, inte känna sig personligt ansvarig för att Sverige förlorar sin stora stjärna.

– Det har inget med honom att göra. Jag har inte haft så mycket kontakt med honom, jag känner ju inte honom så bra. Kan inte mycket om honom, säger Zlatan Ibrahimovic till DN.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Beskedet: Förra världsettan avslutar karriären

Guldyra för Örebros volleybolldamer

Guldtorkan är över för volleybolldamerna i Örebro Volley. Laget vann den tredje SM-finalen mot det regerande mästarlaget Engelholm med 3–1 i set och tog därmed hem SM-guldet via 3–0 i matcher.

Spräckte Rögles svit: "Skönt att vinna första"

Skellefteå vann den första ronden i SM-finalen i ishockey med 1–0 över Rögle. Forwarden Linus Lindström blev matchhjälte med ett mål fyra minuter från slutet. Finns ingen bättre känsla, skönt att se den gå in. Alltid skönt att vinna första, nu ska vi gå vidare, sade segerskytten till TV4 Play.

Drömmål gav Vittsjö första segern

Ett drömmål på frispark gav Vittsjö första segern i damallsvenskan. Heidi Kollanen knorrade in en frispark i 2–0-segern över nykomlingen AIK.

Säsongens första Värnamo-vinst – Zeljkovic hjälte

Värnamo tog säsongens första seger i allsvenskan. Det kan laget tacka Ajdin Zeljkovic för.

Felfritt igen av von Eckermann – svensk ledning

1 timme sedan
Henrik von Eckermann behåller ledningen i världscupfinalen i Riyad inför den sista omgången.