Lördag 2 Jul
Stockholm

"Hatad" Martin Hansson talar ut

"Jag tänkte, är jobbet värt all den förnedring jag fick höra?"

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En missad situation i VM-kvalmatchen mellan Frankrike och Irland ledde till att Martin Hansson idiotförklarades och blev det irländska folkets största hatobjekt.

En vecka har gått och Hansson talar nu ut för första gången om helvetet han slungades in i på grund av Thierry Henrys fusk som ledde till William Gallas segermål.

– Jag tänkte, är jobbet värt all den förnedring jag fick höra? Tankar som att det här är kanske inte min grej, slog mig också, säger han till Sydöstran under ett besök hos föräldrarna i Holmsjö utanför Karlskrona.

Den senaste veckan har Hansson fått uppleva baksidan av jobbet. Journalister som tränger sig på samtidigt som han varit centrum för brittiska tidningars täta bevakning. Det gick så långt att reportrar hittade sig hela vägen till Hanssons föräldrar.

– Jag fattar inte meningen med att besöka mina föräldrar, 73 och 75 år gamla. De har väl inte dömt någon match, säger Hansson.

Sedan ödesmatchen förra onsdagen har The Times publicerat grafik som visar att ingen i Hanssons domarteam, inklusive han själv, hade möjligheten att se händelsen. Det har lättat aningen på trycket - men hatet kvarstår. Ett hat som fick Hansson att fundera på att sluta som domare.

– Jo det stämmer. Jag tänkte, är jobbet värt all den förnedring jag fick höra? Tankar som att det här är kanske inte min grej, slog mig också.

– Samtidigt förstår jag, efter allt stöd, att det inte var mitt fel. En olycklig händelse som fick stora följer för Irland.

Fifa har haft ett krismöte om matchen och konsekvenserna av Henrys fusk. Samtidigt har man lagt locket på, vilket innebär att Hansson inte får uttala sig om matchen.

– Det har varit en turbulent vecka, men ändå ganska lugnt. Mycket mer kan jag inte säga. Jag får inte egentligen inte kommentera någonting från matchtillfället, säger Hansson till Sydöstran.

– Och det är inte jag som bestämmer det. Det är Fifa (Internationella fotbollsförbundet) som har sådana bestämmelser för att skydda just domarna innan alla utredningar är klara.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

San Jose sparkar sin tränare

Publicerades: 2 timmar sedan

Segers kritik: Uefa gör bort sig lite

Publicerades: 3 timmar sedan

450 kapslar beslagtagna i Tour de France-razzian

Publicerades: igår 23:20

Avbruten runda på Europatouren – svensk i ledning

Publicerades: igår 22:29

Dubbla MFF-smällar: chockförlust och skada

Publicerades: igår 21:03

Kristianstad förstärker inför CL-spelet

Publicerades: igår 20:12

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.