Lördag 1 Okt
Stockholm

Fadde vill bli AIK:s säkerhetschef

Dörrvakten uppmanar AIK:s styrelse att anställa honom.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Sveriges kändaste dörrvaktsprofil Fadde Darwich vill bli ny säkerhetschef i AIK.

I sin privata blogg skriver han att han är trött på huliganproblemet och turbulensen kring AIK fotboll under de senaste dygnen.

Fadde menar att det är något som inte står rätt till om det stämmer att sportchefen Ola Anderssons avgång tvingades fram efter påtryckningar från våldsbenägna AIK-supportrar.

- Då tycker jag att den säkerhetsansvarige för klubben ska avgå omedelbart. Om han inte lyckats med sin uppgift att ordna till säkerheten för klubbens ansvariga så är han inte lämpad för sin uppgift, skriver Fadde i bloggen.

Vidare undrar han om det är rätt att extrema och våldsbenägna huliganer påverkar beslut som i längden kan påverka hur framtida mästerskap ska avgöras.

- Är inte spelarna och ledarna pressade nog att göra sitt yttersta för att kunna prestera och leva upp till förväntningarna för sin klubb? Ska de utsättas för ännu mer press av supportrar som har egna lagar och regler, frågar sig Fadde.

- Jag vet också att många av de här supportrarna har extrema politiska åsikter på den yttersta högerkanten, och dessutom är många av dessa lierade med olika kriminella organiserade ligor. Dom skrämmer motspelare, hotar poliser, och misshandlar supportrar från motståndarlagen, skriver Fadde.

Han radar sedan upp ett antal retoriska frågor:

- Ska dom sitta vid samma bord som beslutsförfattarna, i det här fallet styrelsen, och få yttra sig och påverka utgången i vad som anses bäst för klubben? Kom igen för helvete. Var är säkerheten för de demokratiskt valda personerna som gjort sitt yttersta för klubbens existens? Var är skyddet? Var är tryggheten? Var är backningen?

- Vad är nästa steg? Att Hells Angels går in i riksdagen och talar om för Fredrik Reinfeldt att avgå?

Fadde Darwich manar polisen, säkerhetsansvariga och klubbens ledning att göra något åt problemet omedelbart, om inte mängder av matcher ska spelas inför tomma läktare i framtiden, och uppmanar AIKs styrelse att ge honom jobbet som säkerhetschef.

- Till AIKs styrelse vill jag härmed föreslå att välja in mig som ny säkerhetsansvarig för klubben, och jag kan lova förändringar i rätt riktning. Jag har 26 års erfarenhet i säkerhetsbranschen och vet hur man löser såna här problem. Det har jag mycket goda kunskaper och erfarenheter för. Dessutom har jag AIK-hjärta. Ge mig ett års prövotid så får ni se hur bullarna ska gräddas, skriver Fadde i sin blogg.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.