Örlunds framtid oviss

Det är oklart vart AIK:s målvakt Daniel Örlund spelar kommande säsong.


I somras lånade AIK ut målvakten Daniel Örlund till Fredrikstad i Norge sedan man värvat finske U21-målvakten Tomi Maanoja. I Fredrikstad blev det succé men framtiden är ändå oviss för Örlund.

– Skulle jag stanna skulle det inte vara för att vara andramålvakt. Ett lag måste ha två bra målvakter men jag skulle inte nöja mig med bänken.

AIK använder sig av Maanoja efter Örlunds flytt och har Nicklas Bergh som backup. Samme Bergh som faktiskt petade Örlund innan hans flytt till Norge.

Örlund har bara ett år kvar på kontraktet och AIK lär vilja sälja. Det har pratats om Fredrikstad och Rosenborg.

- Jag vet att det finns intresse från vissa klubbar men Rosenborg som det talats om har jag inte hört något om. Inte heller att jag skulle vara aktuell för landslaget. Men det är smickrande att jag nämns, säger han till Eurosport.

Han fortsätter om Fredrikstad:

- De har sagt att de kommer att göra vad de kan för att få över mig men jag har inte fått något kontraktsförslag ännu. Men jag trivdes där och de trivdes med mig.

Se en hyllning till Örlund:

Skrivet av:

Senaste nytt

Norges galna premiärkross: 43–11

2 timmar sedan

United illa ute i CL – efter nytt poängtapp

igår 20:44
Manchester United lever farligt i Champions Leagues gruppspel. Den engelska storklubben tappade en tvåmålsledning borta mot Galatasaray. Efter 3–3 är ett avancemang nu allt längre bort.

Hagström covid-sjuk – missar Gällivare

igår 19:18
Skidstjärnorna Jonna Sundling, Linn Svahn, Frida Karlsson och William Poromaa har sedan tidigare testats positivt för covid-19.

Stjärnan missar Häckenmatchen

igår 18:24
Bayer Leverkusen-stjärnan Florian Wirtz missar Europa League-matchen mot Häcken på torsdagskvällen.

Klart: Sverige utslaget i OS-kampen

igår 18:06
Sverige är utslaget i kampen om att få vinter-OS och Paralympics 2030. Internationella olympiska kommittén (IOK) valde att gå vidare med Frankrike.

Fotbollsproffs och lagkompisar: Här är kärleksparen i handbollslandslaget

igår 17:34
En är fotbollsproffs, en är tränare och en tredje är lagkompisens bror. Här är kärleksparen i det svenska handbollslandslaget.