Rikard Norling till Ålborg?

Klubben letar ny tränare. Norling är en av kandidaterna enligt danska uppgifter.


Rikard Norling är väldigt starkt förknippad med AIK. Så starkt att det kan vara ett problem för honom att ta ett annat lag i Sverige.

Efter att Ålborg sparkade sin tränare Bruce Ricoh letar klubben efter en långsiktig lösning. Under tiden har den förre detta Örgrytespelaren Allan Kuhn tränaransvaret. Ett uttalat mål från klubbens sida är att hitta en ny tränare med "nordisk profil". Tidigare har de förgäves ryckt i Elfsborgs Magnus Haglund. Nu går blickarna åter till Sverige.

Enligt Ekstra-Bladet passar även det faktum att Norling är ung (37 år) och har "oförlösta ambitioner" samt är en "modern tränare med starka ledarambitioner".

Enligt Berlingske Tiderna står Norling redan sedan tidigare på Ålborgs önskelista.

– Varenda tränare som slutar kopplas ihop med oss, så vi håller fast vid att vi inte säger något om någon ny tränare förrän vi har något att meddela, säger Ålborgs sportchef Lynge Jakobse till Berlingske Tiderna.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Real slog ut regerande mästarna i straffrysare

igår 23:58

Kimmich nickade Bayern München till semifinal

igår 22:58
Bayer Leverkusen briljerar i Bundesliga och är redan klar tysk mästare. Men Bayern München kan vinna den tyngsta titeln av dem alla – Champions League. 1–0 hemma mot Arsenal och 3–2 totalt innebär semifinalspel.

Brynäs rivstart knäckte Djurgården

igår 21:30
Det tog sju minuter för Brynäs att avgöra den första finalmatchen mot Djurgården. 6–2 inför hemmapubliken var en perfekt start i kampen om en biljett tillbaka till SHL. En skön start, vi gör en bra match och förtjänar att vinna, säger Brynäs Linus Ölund till TV4 Play.

Svensk succé – ryttarstjärnorna i topp i finalen

igår 20:40
Henrik von Eckermann varnade för landslagskompisen Peder Fredricson i världscupfinalen. Fredricson ligger tvåa efter den första omgången i Riyad efter den snabba och felfria ritten på Catch Me Not – enbart slagen av von Eckermann. Jag är inte förvånad. Kul att slå honom och jättekul att vi båda är i topp, säger världsettan.

Nadal lämnade Barcelona till stående ovationer

igår 18:34
Comebacken på arenan som bär hans namn tog slut efter två matcher. Tennisstjärnan Rafael Nadal förlorade i raka set mot Alex de Minaur i den andra omgången av Barcelonas ATP-turnering. Det var en fantastisk upplevelse att få möta "Rafa" här på hans egen bana, säger de Minaur.

Kittel GP-tvåa – "Tarzan sviker mig aldrig"

igår 15:56
Med i den absoluta toppen efter den inledande GP-ritten i världscupfinalen. Patrik Kittel och hans Touchdown gjorde avtryck direkt i Riyad. Fullträffen gav en överraskande andraplats. "Tarzan" sviker mig aldrig. Jag skulle vilja rida küren redan nu, säger Kittel.