Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Henrik Larsson klar för Landskrona"

- 14/12/2009, 07:33 -

Scanpix

Uppgifter: "De är överens och kontraktet skrivs under i dag."

En av Sveriges mest framgångsrika spelare genom tiderna, Henrik Larsson, kan bli klar som ny tränare för Landskrona Bois under måndagen.

Superettanklubben Landskrona sparkade för mindre än månad sedan tränaren Anders Linderoth och har sedan dess letat efter rätt person som ska ta klubben tillbaka till Allsvenskan.

Nu har klubben hittat rätt.

– Henke presenteras på tisdag, de (Bois) och han är överens och kontraktet kommer skrivas på i dag, säger en källa nära Henrik Larsson till Aftonbladet.

Anledningen till att Larsson överger Helsingborg för rivalen Landskrona sägs vara att 38-åringen får bli huvudtränare direkt och därmed slippa många, långa år som assistent.

– Henke tycker att det här är en bra chans att få bli huvudtränare direkt. Hans brist på utbildning ställer inte till något problem i superettan och jobbet passar bra geografiskt, säger en källa till Aftonbladet.

Henrik Larsson kommer att skriva på ett tvåårskontrakt som ger honom cirka 40 000 kronor i månaden enligt Aftonbladet.

Landskrona vill med värvningen av den förre Barcelona- och Manchester Unitedstjärnan signalera för resten av Fotbollsverige att klubben siktar på att ta sig tillbaka till finrummet. Klubben hoppas även att Larssons namn ska locka talangfulla spelare till klubben.