ÖSK har fått in 14 miljoner

Riskkapitalbolaget har samlat ihop 14 miljoner till Örebro SK.


ÖSK:s riskkapitalbolag har samlat in 14 miljoner kronor. Tanken är att en stor del av pengarna ska gå till nya spelare, skriver Nerikes Allehanda.

Överst på önskelistan står en offensiv mittfältare. I kassan finns runt fyra–fem miljoner kronor att handla för.

Örebro SK kan vara nöjda med sin säsong. Fin fotboll, bra publiksiffror, en stabil sjundeplacering i den allsvenska tabellen och inte minst ordning på ekonomin i den tidigare konkurshotade föreningen. Det avspeglar sig i riskakapitalbolaget Spelarinvests verksamhet. De ser utgångsläget som positivt inför nästa år:

– Spelarinvest mår bra. Visserligen är vi inte riktigt färdiga och mycket kan hända under de här sista månaderna av året, men vi kommer att redovisa ett positivt resultat i år. Grunden inför nästa år är väldigt vällagd, berättar Spelarinvests ordförande Curt Gruvaeus för NA.

Och det kan bli ett par nyförvärv, enligt Curt Gruvaeus:

– Det blir kanske en eller två spelare till. Man bör förstärka mittfältet, helst med en offensiv mittfältare. Det finns fyra-fem miljoner, men självklart ska man agera så klokt det går. Men investeringarna innan sommaren med Kim Olsen och Robin Staaf slog väl ut.

Det finns runt 200 aktieägare i riskkapitalbolaget, och det sammanlagda investerade beloppet ligger omkring 14 miljoner kronor.

Det är ingen jätteökning jämfört med i våras, då siffran låg på 13 miljoner kronor.

ÖSK meddelade nyligen att unge mittfältslöftet Kristoffer Näfver inte längre ingår klubbens planer, trots att han har ett år kvar på kontraktet. Om han skulle hitta en ny klubb blir det en viss ersättning till Spelarinvest berättar Curt Gruvaeus för Nerikes Allehanda.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

Tragedin i Riyad – succéhästen dog i stallet

1 timme sedan
Amerikanskan Jill Humphrey, 42, firade en av sina största framgångar. Hon hyllade sin häst efter tredjeplatsen i världscupfinalens andra omgång i går kväll. Han gjorde allt för mig. Kort senare kollapsade Chromatic och dog.

Ett ja och två nej till VM-spel

3 timmar sedan
Grundserien i NHL-ishockey är slut och flera svenskars lag är utslagna. Då börjar de svenska stjärnorna lämna VM-besked till Tre Kronor. Ett positivt besked får förbundskapten Sam Hallam från André Burakovsky.

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

idag 04:06
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel.

Köpte NHL-lag för 10 miljarder – stort intresse

idag 01:52
Flytten av NHL-laget Arizona Coyotes till Salt Lake City kan bli lyckad. Affären på motsvarande 10 miljarder kronor hann knappt avslutas förrän ansökningar om säsongsbiljetter strömmade in. 11 000 av 12 000 platser är redan bokade.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.