ÖSK har fått in 14 miljoner

Riskkapitalbolaget har samlat ihop 14 miljoner till Örebro SK.


ÖSK:s riskkapitalbolag har samlat in 14 miljoner kronor. Tanken är att en stor del av pengarna ska gå till nya spelare, skriver Nerikes Allehanda.

Överst på önskelistan står en offensiv mittfältare. I kassan finns runt fyra–fem miljoner kronor att handla för.

Örebro SK kan vara nöjda med sin säsong. Fin fotboll, bra publiksiffror, en stabil sjundeplacering i den allsvenska tabellen och inte minst ordning på ekonomin i den tidigare konkurshotade föreningen. Det avspeglar sig i riskakapitalbolaget Spelarinvests verksamhet. De ser utgångsläget som positivt inför nästa år:

– Spelarinvest mår bra. Visserligen är vi inte riktigt färdiga och mycket kan hända under de här sista månaderna av året, men vi kommer att redovisa ett positivt resultat i år. Grunden inför nästa år är väldigt vällagd, berättar Spelarinvests ordförande Curt Gruvaeus för NA.

Och det kan bli ett par nyförvärv, enligt Curt Gruvaeus:

– Det blir kanske en eller två spelare till. Man bör förstärka mittfältet, helst med en offensiv mittfältare. Det finns fyra-fem miljoner, men självklart ska man agera så klokt det går. Men investeringarna innan sommaren med Kim Olsen och Robin Staaf slog väl ut.

Det finns runt 200 aktieägare i riskkapitalbolaget, och det sammanlagda investerade beloppet ligger omkring 14 miljoner kronor.

Det är ingen jätteökning jämfört med i våras, då siffran låg på 13 miljoner kronor.

ÖSK meddelade nyligen att unge mittfältslöftet Kristoffer Näfver inte längre ingår klubbens planer, trots att han har ett år kvar på kontraktet. Om han skulle hitta en ny klubb blir det en viss ersättning till Spelarinvest berättar Curt Gruvaeus för Nerikes Allehanda.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

1 timme sedan

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

1 timme sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

2 timmar sedan
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

3 timmar sedan
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

3 timmar sedan
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

3 timmar sedan
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.