Kvalhjälten jublar

BP:s kvalhjälte Philip Haglund: – Så underbart!


Den 21-årige mittfältaren Philip Haglund blev stor matchhjälte när han nickade in Brommapojkarnas enda mål i den nervkittlande kvalmatchen mot Ljungskile.

Målet gav 1-0 i slutsekunderna av första halvlek. Det visade sig bli skillnaden mellan allsvenskan och inte.

– Det känns bara så underbart. Vi gör ingen stormatch, men sammantaget var vi värda det här om vi ser till båda matcherna mot Ljungskile, säger Philip Haglund jublandes till klubbens hemsidag direkt efter matchen.

Haglund missade nästan halva säsongen efter en skada på vadbenet, men med den reslige mittfältaren tillbaka har inte BP förlorat på två månaders tid. Den förut så efterhängsna skadad har nu förbytts i jubel.

- Då var det frusterande. Men en dag som denna är allt glömt. Vi är tillbaka i allsvenskan och det ska bli kul att möta de bästa lagen igen, säger Philip Haglund.

Han berättar vidare om målet som kom att betyda så enomt mycket:

- Jag förstod att vi skulle ha en bra chans, säger Haglund. Men tyvärr blev det lite stressigt sedan Ljungskile kvitterat i början av den andra halvleken. Men jag tycker ändå att vi hade bra koll på händelserna ute på planen.

Det var en långtifrån vacker match. Den första uvisningen drabbade Ljungskiles Peter Hiir-Salakka redan efter dryga kvarten. Den följdes av ett antal varningar och ytterligare två utvisningar, på LSK:s båda Cedomir Zarkovic och Daniel Åkerwall.

På tilläggstid i första halvleken fick BP en hörna från vänster. Jon Persson måttade och Philp Haglund nickade bollen i mål.

Nästan direkt efter avspark för andra halvlek kom så kvitteringen genom Ljungskiles ålderman Jörgen Wålemark, 36.

Sedan följde mycket kamp från båda sidor, och en rad farliga chanser, främst från bohuslänningarna som spelade sista tio minuterna med blott nio man, och matchens allra sista sekunder med endast åtta spelare på plan.

Tränaren Kim Bergstrand, som tog över strax efter att BP ramlat ur allsvenskan 2007, är givetvis lycklig, men klagade också på matchens kvalitet.

Kim Bergstrand mötte med stora famnen efteråt men var inte glad över matchens kvalitet:

- Som tränare är det här givetvis det överlägset bästa som hänt, säger han. Jag värdesätter den här insatsen mycket högt. Det var inte lätt att prestera bra fotboll. Planen i Ljungskile var sämre än underlaget på Grimsta. Men vi stod upp och vi förtjänade den här framgången, säger Kim Bergstrand till BP:s hemsida.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!