16 av 18
17 av 18
18 av 18

Här bröstar Messi guldet till Barça

Han avgjorde Champions League-finalen i maj. Och i finalen av klubblags-VM gjorde Leo Messi det igen.

FC Barcelona är världens bästa fotbollslag. Det stod klart på lördagskvällen sedan katalanerna besegrat argentinska Estudiantes i finalen av klubblags-VM.

Det såg dock mörkt ut för Zlatan Ibrahimovic och hans lagkamrater väldigt länge. När bara minuten återstod av full tid stod det fortfarande 1-0 till Estudiantes efter att Mauro Boselli nickat in ledningsmålet i den första halvleken.

Men då klev inhopparen Pedro Rodriquez fram och placerade in kvitteringen med pannan sedan Gerard Piqué nickskarvat fram bollen till anfallaren. Yngligens andra mål i turneringen.

Matchen gick till förlängning där det dröjde ända fram tills den 110:e matchminuten innan avgörandet kom. På ett långt och precist inlägg från Dani Alves forcerade Leo Messi in bollen i mål med – bröstet. Vid en första anblick kunde det se ut som att argentinaren använde handen, men reprisbilderna visade tydligt vilken kroppsdel som blev guld värd.

Barça har nu vunnit den enda titeln man tidigare saknade.