Maradona stoppar Google och Yahoo

Sökningar på kända argentinare blockeras efter stämningsansökan.


Om en argentinare söker på "Maradona" på Yahoo får han eller hon inga träffar. I stället syns ett meddelande: "På grund av en domstolsorder till följd av ett yrkande från privatpersoner finner vi oss tvingade att tillfälligt dra in alla eller en del av de träffar som den här sökningen får."

Diego Maradona är en av 110 kända argentinare som för en juridisk process mot Yahoos och Googles argentinska grenar. Det är den 47-årige advokaten Martn Leguizamón Pea som fått sökmotorsgiganterna att få skrämselhicka. Han har tidigare gjort sig känd för att representera argentinska fotomodeller som behövt hjälp med att få sina foton borttagna från porrsajter.

– Vi satte igång vår första rättsprocess för två år sedan. När Maradona fick reda på vad vi höll på med kom han till mig och bad mig representera honom också, säger Martn Leguizamón Pea till The Times.

När Maradona har googlat sig själv har han också stött på bilder på sig sjäv på porrsajter, skriver tidningen.

En talesperson för Google Argentina menar att rättsprocessen är "fullständigt ologisk. Det är som att stämma en tidningskiosk för det som står i de tidningar de säljer. Eller att kräva att kioskinnehavaren river ut de förlolämpande sidorna ur tidningarna. Rättsprocessen borde vara mot de sajter som för ut informationen, inte mot oss."

Martn Leguizamón Pea låter sig inte imponeras av resonemanget.

– Det som Googles advokat erkände på presskonferensen är det som vi yrkade på. Hon säger att de har möjlighet att blockera sidor men inte dra in sajternas material. Och det är det vi ber om, att sidor blockeras i sökmotorn, säger Martn Leguizamón Pea till Revista Noticias.

– Om de satte in de filter som behövs skulle inte den här typen av problem dyka upp.

Se uppståndelsen när Maradona anländer till Glasgow inför onsdagens landskamp:

Skrivet av:

Senaste nytt

Luka Modric matchhjälte när Real Madrid sänkte Sevilla

Messi räddade poäng på tilläggstid

Inter Miami var på väg mot förlust borta mot Los Angeles Galaxy i den amerikanska fotbollsligan MLS – då slog stjärnan Lionel Messi till. I den andra tilläggsminuten vräkte argentinaren sig fram och skickade upp bollen i nättaket fram till slutresultatet 1–1.

Arne Engels och Felix Uduokhai målskyttar när Augsburg vände

I halvtid var Freiburg i ledningen med 1-0 på WWK ARENA. Men Augsburg vände – och vann. Till slut blev det 2-1 i matchen i Bundesliga i fotboll. Matchhjälte blev Arne Engels, som gjorde det avgörande målet med bara 8 minuter kvar av matchen.

Äntligen är förlustsviten bruten för Tingsryd

Matchen mellan Almtuna och Tingsryd i Gränby ishall slutade 1-2 (0-0, 0-1, 1-0, 0-1) efter förlängning. Ett skönt trendbrott för Tingsryd. Laget hade före söndagens bortamatch fyra förluster i rad i Hockeyallsvenskan.

Milan bröt Atalantas segersvit

1 timme sedan
Efter fem segrar i rad i Serie A i fotboll för Atalanta så tog vinstsviten slut borta mot Milan. Matchen på söndagen på Giuseppe Meazza slutade 1-1 (1-1).

Oavgjort möte mellan Las Palmas och Osasuna

1 timme sedan
Las Palmas och Osasuna spelade oavgjort i mötet i La Liga i fotboll på Estadio Gran Canaria på söndagen. Matchen slutade 1-1 (0-0).