Hammarby släpper Guterstam

Nyttjar inte köpoptionen på anfallaren - fri att gå vid nyår.


Hammarby kommer inte att nyttja optionen att köpa Olof Guterstam som finns i låneavtalet med Brommapojkarna. Låneavtalet om Olof Guterstam löper ut den 31 december, enligt klubbens hemsida .

I somras lånade Hammarby Olof Guterstam från Brommapojkarna och i överenskommelsen fanns fastslagna villkor för ett eventuellt köp av Olof. Nu väljer Hammarby att inte nyttja optionen.

– I dagsläget tycker vi att de överenskomna villkoren för köpoptionen är för kostsamma, därför väljer vi att inte utnyttja optionen, säger Lasse Eriksson, fotbollschef i Hammarby.

Avslutade bra

Avtalet om lån av Olof Guterstam löper ut den sista december, så Olof fortsätter träna med Bajen året ut.

– Det tog lite tid inledningsvis för Olof att anpassa sig till vårt snabba anfallsspel, men han avslutade säsongen bra och jag tror det finns ytterligare utvecklingspotential i honom, säger tränaren Tony Gustavsson.

Olof Guterstam har spelat sexton matcher och gjort två mål för Hammarby under 2008.

Roligare med allsvenskan

I en intervju med Svenska Fans under tisdagskvällen visar sig Olof Guterstam vara spelsugen trots att säsongen varit lång och vintern börjat nalkas.

- Jag är väl i och för sig i behov av lite semester, men personligen var jag rätt sugen på att fortsätta spela. Det var ju först i slutet som jag fick vara med lite mer. Så jag har mersmak, säger Guterstam, som efter nyår alltså tillhör nyuppflyttade Brommapojkarna återigen.

– Det var naturligtvis jättekul att de gick upp, speciellt som jag i dagsläget tillhör Brommapojkarna nästan mer än Hammarby. Jag ligger i Brommpojkarnas händer nu, och då är det klart att jag är glad att de är tillbaka i allsvenskan. Det blir ju mycket roligare att spela i allsvenskan än i superettan, säger Olof Guterstam till Svenska Fans.

Se hela intervjun med Svenska Fans här:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Real slog ut regerande mästarna i straffrysare

2 timmar sedan

Kimmich nickade Bayern München till semifinal

3 timmar sedan
Bayer Leverkusen briljerar i Bundesliga och är redan klar tysk mästare. Men Bayern München kan vinna den tyngsta titeln av dem alla – Champions League. 1–0 hemma mot Arsenal och 3–2 totalt innebär semifinalspel.

Brynäs rivstart knäckte Djurgården

igår 21:30
Det tog sju minuter för Brynäs att avgöra den första finalmatchen mot Djurgården. 6–2 inför hemmapubliken var en perfekt start i kampen om en biljett tillbaka till SHL. En skön start, vi gör en bra match och förtjänar att vinna, säger Brynäs Linus Ölund till TV4 Play.

Svensk succé – ryttarstjärnorna i topp i finalen

igår 20:40
Henrik von Eckermann varnade för landslagskompisen Peder Fredricson i världscupfinalen. Fredricson ligger tvåa efter den första omgången i Riyad efter den snabba och felfria ritten på Catch Me Not – enbart slagen av von Eckermann. Jag är inte förvånad. Kul att slå honom och jättekul att vi båda är i topp, säger världsettan.

Nadal lämnade Barcelona till stående ovationer

igår 18:34
Comebacken på arenan som bär hans namn tog slut efter två matcher. Tennisstjärnan Rafael Nadal förlorade i raka set mot Alex de Minaur i den andra omgången av Barcelonas ATP-turnering. Det var en fantastisk upplevelse att få möta "Rafa" här på hans egen bana, säger de Minaur.

Kittel GP-tvåa – "Tarzan sviker mig aldrig"

igår 15:56
Med i den absoluta toppen efter den inledande GP-ritten i världscupfinalen. Patrik Kittel och hans Touchdown gjorde avtryck direkt i Riyad. Fullträffen gav en överraskande andraplats. "Tarzan" sviker mig aldrig. Jag skulle vilja rida küren redan nu, säger Kittel.