Säsongen som blev Siggis fall

Usla resultat bakom Siggis och Lindholms avsked.


2008 har varit ett katastrofalt år för Djurgården. Trots guldaspirationer slutade laget tolva. I dag kom pricken över i:et, som avrundade blårändernas fiaskosäsong. Tränarna Siggi Jónsson och Paul Lindholm har fått sparken.

– Styrelsen tog beslutet på min rekommendation, lät det från klubbens VD Alf Johanssons sida.

Det är inte mycket som har klickat för tränarparet. Storförluster över Kalmar FF med 5-1 och blyga resultat som 1-1 hemma mot Norrköping har inte varit till DIF: s fördel. Trots att laget startade väldigt bra och spelade nio raka matcher utan att förlora, gick allt åt skogen för Djurgården, som förlorade sina fem avslutande matcher mot bland annat Hammarby med 3-0 och Trelleborgs FF med 3-1 hemma. Laget har även fått dras med det mindre ärofyllda priset som "Sämst i stan".

Skador har förvisso spelat en stor roll i Djurgårdens usla säsong. Mittfältsmotorn Aki Riihilahti och Daniel Sjölund har varit skadade under i stort hela säsongen samtidigt som de har haft andra skador som har stört hela tiden.

Försökt värva sig ur krisen

Problemen började tidigt för Djurgården, som under försäsongen hade det väldigt svårt att locka spelare till Stadion. Det ryktades väldigt länge om Johan Oremo, men det sprack och provspelare kom och gick.

När transferfönstret stängde fanns bara några få enstaka värvningar på plats - och inte alls de värvingar man hade hoppats på.

Laget tvingades till aktion under sommaren och värvade spelare som Peter Haginge från Örebro, Prince-Ikpe Ekong från Gais och Johan Oremo från Gefle, men alla sögs ned i den onda cirkel som Djurgården befann sig i.

Johan Oremo gjorde visserligen sju mål, men nästan alla gjordes i Gefles klart ljusare blåa tröja.

När säsongen var över hade Djurgården slutat på en tolfteplats och fiaskosäsongen var därmed ett faktum. Nu är beslutet att sparka Siggi Jónsson och Paul Lindholm fattat, som nu blickar framåt.

– Rekryteringsarbetet har precis inletts. Lika noggrant som bakgrunden till dagens beslut utvärderades, lika noggranna ska vi vara när vi tillsätter nytt tränarteam, säger vd:n Alf Johansson till klubbens hemsida.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!