Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fotbollsstjärna skjuten i huvudet

- 25/01/2010, 18:03 -
1 av 11

2 av 11

3 av 11

4 av 11

5 av 11

6 av 11

Paraguays landslagsstjärna Salvador Canabas kämpar just nu för sitt liv efter att ha blivit skjuten i huvudet i Mexiko City.
7 av 11

Paraguays landslagsstjärna Salvador Canabas kämpar just nu för sitt liv efter att ha blivit skjuten i huvudet i Mexiko City.

Scanpix

8 av 11

9 av 11

10 av 11

11 av 11

2007 blev stjärna utnämnd till Sydamerikas bästa spelare - kämpar för sitt liv.

Paraguays landslagsstjärna Salvador Cabanas kämpar just nu för sitt liv efter att ha blivit skjuten i huvudet i Mexiko City.

Händelsen inträffade på en bar och enligt uppgifter till Goal.com sköts han inne i barens toalett. Han hade sällskap av sin fru.

29-årige Cabanas fördes omedelbart till sjukhus och hans läge sägs vara kritiskt men stabilt.

Två personer misstänks för dådet och har anhållits.

"Han är inte hjärndöd"

Cabanas spelar för storklubben Club America. Anfallaren utsågs till Sydamerikas bästa spelare 2007.

Klubbens president Michel Bauer har uttalat sig om Cabanas tillstånd och hävdar bestämt att han inte är hjärndöd - trots ryktena som börjat spridas. Enligt Bauer var Cabanas vid sitt medvetande ända tills han sövdes ner inför operationen.

-Han var en aning förvirrad och visste inte vad som hade hänt och frågade vart han hade förts och varför, säger Bauer till Televisa.

Enligt Bauer är kulan fortfarande i huvudet på Cabanas som just nu opereras.

Presidenten i Paraguays fotbollsförbundet, Juan Angel Napout, meddelade att förbundets läkare har åkt till Mexiko City för att hålla koll på händelserna.

- Vi ber för honom, säger Napout.