1 av 11
2 av 11
3 av 11
4 av 11
5 av 11
Paraguays landslagsstjärna Salvador Canabas kämpar just nu för sitt liv efter att ha blivit skjuten i huvudet i Mexiko City.
6 av 11
Paraguays landslagsstjärna Salvador Canabas kämpar just nu för sitt liv efter att ha blivit skjuten i huvudet i Mexiko City.
7 av 11
- Foto: Scanpix
8 av 11
9 av 11
10 av 11
11 av 11

Cabanas lever - men kulan kvar i huvudet

- Det är för tidigt att veta om han överlever, säger läkaren Ernesto Martinez.


Paraguays VM-stjärna Salvador Cabanas kämpar för sitt liv efter att ha skjutits i huvudet under ett bråk i en bar i Mexiko City.

Kirurger misslyckades i natt att operera ut kulan ur 29-åringens huvud. Det är ännu oklart om Cabanas överlever säger läkaren Ernesto Martinez.

- Han kom hit med allvarliga skallskador. Vi lyckades stabilisera hans tillstånd, men det fanns också en blodklump inuti kraniet, sade Ernesto Martinez på en presskonferens vid midnatt på måndagen.

Kulan är kvar.

- Kulan gick in i pannan och gick inte ut, sade Mexiko Citys chefsåklagare Miguel Angel Mancera.

- Den befinner sig i bakdelen av hjärnan. Om vi försökt ta bort den hade vi kunnat orsaka mer skada än nytta. Det går inte att slå fast om han klarar sig eller inte. Hade han inte fått vård omgående hade vi inte kunnat rädda honom. Men han är ung och frisk, vilket hjälper, säger Martinez. 

Nya operationer väntar, men läkarna är inte säkra på om Cabanas någonsin kan återvända till ett normalt liv.

- Man kan aldrig avgöra på förhand hur den här sortens skador utvecklar sig. Möjligen medför de men, eller så kan han leva ett helt normalt liv. Det viktigaste nu är att rädda honom, sade Martinez.

Två personer misstänks för dådet enligt chefsåklagare Miguel Angel Mancera.

Cabanas, som spelar för den mexikanska klubben Club América, röstades fram till Sydamerikas bäste spelare 2007. I kvalet till VM i Sydafrika var han Paraguays bäste målskytt med sex mål.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

1 timme sedan

Världens bästa innebandyspelare stannar i Umeå

1 timme sedan
Världens bästa innebandytvillingar – Oona och Veera Kauppi – förlänger med SSL-laget Thorengruppen. Finländskorna stannar i Umeå till 2026.

Så tycker fotbollsfansen om VAR

idag 07:16
Närmare hälften – 48 procent – av de som följer fotbollsallsvenskan kontinuerligt eller till och från är ganska eller mycket positiva till att införa VAR. Det visar en undersökning gjort av Verian, på uppdrag av TV4 och Fotbollskanalen. 27 procent av de tillfrågade är dock ganska eller mycket negativa.

Löftet till Bergvall: "Ska finnas där för honom"

idag 06:32
Tolv allsvenska matcher och en cupfinal mot Malmö FF återstår av tiden i Djurgården. Sedan bär det av till London och Tottenham för Lucas Bergvall, 18. Där ställer sig gärna Dejan Kulusevski i välkomstkommittén. Jag har aldrig haft en svensk lagkamrat så det ska bli otroligt kul att vara där och finnas för honom, säger han.

Allsvenskan: Fem unga talanger att hålla koll på

idag 06:30
Vilka slår igenom och får rubrikerna? Vilka nyförvärv blir lyckade? Flopparna? Vilka unga spelare tar den 100:e allsvenska säsongen med storm?

Boston missade chans att säkra slutspel

idag 03:52
Boston behövde "bara" ta en poäng i matchen mot Tampa Bay för att som andra lag för säsongen säkra en plats i Stanley Cup-slutspelet.