Onsdag 18 Maj
Stockholm

Cabanas lever - men kulan kvar i huvudet

1 av 11
2 av 11
3 av 11
4 av 11
5 av 11
Paraguays landslagsstjärna Salvador Canabas kämpar just nu för sitt liv efter att ha blivit skjuten i huvudet i Mexiko City.
6 av 11
Paraguays landslagsstjärna Salvador Canabas kämpar just nu för sitt liv efter att ha blivit skjuten i huvudet i Mexiko City. Foto:
7 av 11
8 av 11
9 av 11
10 av 11
11 av 11

- Det är för tidigt att veta om han överlever, säger läkaren Ernesto Martinez.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Paraguays VM-stjärna Salvador Cabanas kämpar för sitt liv efter att ha skjutits i huvudet under ett bråk i en bar i Mexiko City.

Kirurger misslyckades i natt att operera ut kulan ur 29-åringens huvud. Det är ännu oklart om Cabanas överlever säger läkaren Ernesto Martinez.

- Han kom hit med allvarliga skallskador. Vi lyckades stabilisera hans tillstånd, men det fanns också en blodklump inuti kraniet, sade Ernesto Martinez på en presskonferens vid midnatt på måndagen.

Kulan är kvar.

- Kulan gick in i pannan och gick inte ut, sade Mexiko Citys chefsåklagare Miguel Angel Mancera.

- Den befinner sig i bakdelen av hjärnan. Om vi försökt ta bort den hade vi kunnat orsaka mer skada än nytta. Det går inte att slå fast om han klarar sig eller inte. Hade han inte fått vård omgående hade vi inte kunnat rädda honom. Men han är ung och frisk, vilket hjälper, säger Martinez. 

Nya operationer väntar, men läkarna är inte säkra på om Cabanas någonsin kan återvända till ett normalt liv.

- Man kan aldrig avgöra på förhand hur den här sortens skador utvecklar sig. Möjligen medför de men, eller så kan han leva ett helt normalt liv. Det viktigaste nu är att rädda honom, sade Martinez.

Två personer misstänks för dådet enligt chefsåklagare Miguel Angel Mancera.

Cabanas, som spelar för den mexikanska klubben Club América, röstades fram till Sydamerikas bäste spelare 2007. I kvalet till VM i Sydafrika var han Paraguays bäste målskytt med sex mål.

Kommentera
Kopiera länk
Dela