Fredag 27 Maj
Stockholm

"Bjärred" nobbas av Malmö FF - nu gråter han ut

1 av 14
2 av 14
3 av 14
4 av 14
5 av 14
6 av 14
7 av 14
8 av 14
9 av 14
10 av 14
11 av 14
12 av 14
Efter många möten och mejlkonversationer får den förre landslagskaptenen Patrik Andersson nobben av sina förra klubb Malmö FF.
13 av 14
Efter många möten och mejlkonversationer får den förre landslagskaptenen Patrik Andersson nobben av sina förra klubb Malmö FF. Foto: Bildbyrån
14 av 14

Efter många möten och mejlkonversationer får den förre landslagskaptenen Patrik Andersson nobben av sina förra klubb Malmö FF.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Hans namn dyker upp titt som tätt varje gång det går dåligt för Malmö FF.

Men varje gång väljer klubben att nobba Patrik "Bjärred" Andersson.

Nu väljer han att avslöja allt som pågått bakom kulisserna.

 - Jag väljer att berätta vad som varit för att få slut på alla spekulationer och själv kunna gå vidare, säger han till Sydsvenskan i en lång intervju.

Det började redan den 25 juni 2007. Då träffade han ledningen, med ordföranden Bengt Madsen i spetsen, för första gången. Där diskuterar gruppen tränaren Sören Åkebys framtid.

 - Laget befinner sig i fritt fall och vi träffas på Kulan och snackar om klubben, pratar om mig och en eventuell roll. Jag säger själv att min styrka finns på det sportsliga planet och då är det två roller som är aktuella: tränare eller sportchef.

Erbjuds jobbet som tränare

Några dagar senare erbjuds han jobbet som tränare - om Sören Åkeby inte lyckas vända läget.

 - I det läget känns det som att det är på planen det måste ändras, något måste hända. Beskedet blir att om Sören Åkeby går, så kommer jag att få frågan att ta över.

Men Åkebys Malmö visar plötsligt fin form och han blir kvar säsongen ut. Plötsligt står det klart att Roland Nilsson fått jobbet. "Bjärred" får förfrågan att bli assisterande sportchef.

 - Något jag vänligt men bestämt säger nej tack till. Jag tycker att det krävs ett helhetsgrepp om den sportsliga biten, en förändring som visar att klubben har valt väg. Det är svårt att göra nytt när mycket gammalt hänger kvar. Det krävs en ny organisation med nya stenar. Och jag vill så klart förverkliga mina idéer, säger han till Sydsvenskan.

Ny vd, nya samtal

Våren 2008 tas nya tag. Nye vd:n Pelle Svensson träffar "Bjärred" och diskuterar nya samarbeten.

 - Då var det mycket tydligt att det var sportschefsrollen vi diskuterade, Pelle och jag. Samtidigt menade jag att det var dags att komma till skott, med kontraktsdiskussion och att man måste tala med Hasse Borg, säger Andersson.

Kort därefter publicerades en artikel i Sydsvenskan om att Malmö FF och "Bjärred" förhandlar. Efter det dog kontakten med Malmö.

 - Något hände efter den artikeln. Det kändes som en helomvändning från klubben, säger "Bjärred" som tvingar fram ett nytt möte för att förklara:

 - Jag redogör för hur jag tänker. De lovar att höra av sig om förutsättningarna förändras, men det är knäpptyst. Även sedan Hasse Borg meddelat att han slutar, säger han till Sydsvenskan.

Slutsnackat med Malmö

Den 13 januari 2010 får han ett mejl. Det blir inget. "Bjärred" är självklart besviken.

 - Med min bakgrund så lever jag ju parallellt med klubben. Jag är ingen utomstående som kom på en try out och försvann igen, jag lever med klubben och har levt med diskussionen ända sedan 2007.

Nu söker han sig vidare - bort från Malmö.

 - Jag måste tänka på min egen utveckling och nu är tajmningen den rätta.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Ukrainska och belarusiska lag får inte mötas

Publicerades: 1 timme sedan

Tv-tittare snuvas på Duplantis rekordförsök

Publicerades: 1 timme sedan

Iransk ilska efter inställt VM-test

Publicerades: 2 timmar sedan

Ukrainska stjärnan lämnar West Ham

Publicerades: 3 timmar sedan

Inflationen slår mot F1 – stall kan missa lopp

Publicerades: 3 timmar sedan

Två nationer tar över hockey-VM från Ryssland

Publicerades: idag 13:26