8 av 10
9 av 10
10 av 10

Egypten krossade decimerat Algeriet

Hatmötet fick en klar vinnare. Egypten vann med 4-0 – men fick god hjälp av Algeriet som inte kunde hålla alla spelare på planen. Nu ställs Egypten mot Ghana i finalen, där man har chansen att ta hem turneringen för tredje gången i rad.

Den andra semifinalen i Afrikanska mästerskapen blev aldrig särskilt spännande. Matchen slutade hela 4-0 till Egypten som nu är finalklart.

Laget tog ledningen på straff genom Hosni Abd Rabbou i slutet av den första halvleken. Rafik Halliche, som orsakade straffen, fick gult kort och blev därmed utvisad då han tidigare i matcher blivit varnad.

Efter det föll Algeriet ihop som ett korthus.

Muhamed Zidan gjorde 2-0 till Egypten, innan Algeriets stjärna Nadir Belhadj fem minuter senare blev utvisad efter en ful tvåfotstackling med dobbarna före.

Med tio minuter kvar gjorde Haidar Abdel-Shafy 3-0 och på övertid kunde Gado sätta spiken i kistan med sitt 4-0-mål.

I slutet av matchen fick Algeriets målvakt Faouzi Chaouchi sitt andra gula kort sedan han missat en rensning – och istället träffade en egyptier.

Nu möter Egypten Ghana i finalen och där man kan kamma hem turneringen för tredje gången i rad.

– Vi är väldigt glada över att gå till final. Nu vill vi säkra guldet för tredje gången i rad, säger stjärnan Muhamed Zidan till Eurosport.