Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Chockbeskedet: Togo stängs av i två mästerskap

1 av 1

Scanpix

Sport | 30/01/2010 15:01

Togo straffas hårt efter avhoppet i Afrikanska mästerskapen. I de två kommande mästerskapen får nationen inte vara med.

Inför turneringen blev Togos spelarbuss beskjuten och tre personer omkom i terroristattentatet.

Efter det drog sig nationen ur Afrikanska mästerskapen. Något som man nu straffas hårt för. Afrikanska fotbollsförbundet, CAF, har beslutat att Togo inte får delta i de två kommande mästerskapen. Dessutom bötfälls man med 50 000 dollar, omkring 370 000 svenska kronor.

Enligt ordförande Issa Hayatou grundas det hårda straffet på att Togos regering fick landslaget att dra sig ur.

– Spelarna uttryckte sin vilja att återvända till turneringen. Men Togos regering valde att återkalla sitt landslag, säger afrikanska fotbollsförbundet i ett uttalande.

– Att politiker tog beslutet strider mot CAF:s och mästerskapets regelverk. Därför stängs Togo av i de två kommande afrikanska mästerskapen samt bötfälls med 50 000 amerikanska dollar, säger CAF.

"De förstör för oss"

Togos mittfältare Thomas Dossevi, som var i bussen när den attackerades, förklarar att man kommer överklaga domen.

– Vi är bara en grupp fotbollsspelare som hamnade mitt i en skottlossning och nu får vi inte spela fotboll något mer. De förstör för oss, säger Dossevi.

– De stöttade oss när vi sade att vi skulle åka hem för att sörja det som hade hänt. Nu vill de straffa oss. Togo kommer att överklaga den här avstängningen.