Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Första segern för "Henke"

- 20/02/2010, 18:58 -
Henrik Larsson har tagit sin första seger som tränare.
1 av 2

Henrik Larsson har tagit sin första seger som tränare.

SCANPIX

Det är Larssons första seger på tre matcher.
2 av 2

Det är Larssons första seger på tre matcher.

SCANPIX

Henrik Larsson tog sin första seger som tränare med sitt Landskrona BoIS.

Det var på en blöt konstgräsplan som Malmö-laget från division 1, LB07, besegrades. Bortalagets första mål kom efter drygt en halvtimmes spel. Mittfältaren Johan Persson fick till en riktig projektil som letade sig in i målet. Alagieh Sosseh uttökade sedan ledningen på straff i början av den andra halvleken.

Segern var Henrik Larssons första som tränare. Han var var självklart nöjd med prestationen efter matchen, men han är väl medveten om att det endast är försäsong.

– Under omständigheterna en bra fotbollsmatch. Vi spelar helt okej i 70 minuter, sen tröttnar vi lite. Alla spelare gör det de ska och gör det bra, säger Larsson till Helsingborgs Dagblad, och fortsätter:

– Det var inte många långbollar som vi slog i dag, utan försökte istället spela bollen längs marken. Viktigt för killarna att få en seger, även om det inte är resultatet som är det viktiga i träningsmatcher, säger Henke.

Den svenske fotbollslegendaren inledde tränarkarriären i Landskrona med ett kryss mot Ängelholm och en 1-0-förlust mot Rosenborg.