1 av 3
- Foto: Scanpix
2 av 3
- Foto: Scanpix
3 av 3
- Foto: Scanpix

"Jag är förväntansfull"

Sveriges DC-kapten Thomas Enqvist ser fram emot matchen mot Argentina, men medger att han samtidigt är orolig.


Den ena argentinske tennisstjärnan efter den andra har fått lämna återbud till Davis Cup-mötet med Sverige. Thomas Enqvists lag är nu storfavoriter inför matchen som drar igång på fredag.

Förväntningarna på det svenska tennislandslaget och kanske framför allt på Robin Söderling är otroligt stora. Inte undra på att DC-kaptenen Enqvist är en smula orolig, men mest av allt är han förväntansfull.

- Adrenalinet börjar komma nu när det närmar sig matchstart och man kan väl säga att jag är mer förväntansfull än rädd, och lite orolig men inte nervös, säger Enqvist enligt TT.

I framtiden kan Enqvist slippa att bli nervös inför Davis Cup-matcher. Superstjärnorna Roger Federer, Rafael Nadal och Novak Djokovic vill nämligen skrota den anrika turneringen då den förstör schemat.

Förslaget från toppspelarna är att man i stället ska försöka efterlikna fotbollens VM-slutspel. Precis som inom fotbollen vill Federer och kompani ha med 32 länder i det som kan komma kallas "Grand slam of nations". Turneringen ska pågå under tio dagar och spelas vartannat år.

Thomas Enqvist är långt ifrån skeptisk till idén men menar också att införandet av en sådan turnering inte behöver innebära slutet för Davis Cup.

- Varför inte båda? Alla idéer är bra och jag är inte emot något nytt, men Davis cup är ett så traditionsrikt och stort event att jag inte tror att det kommer förändras, säger han.

- Idén att spela vartannat år innebär att det vinnande laget får rida på vågen att de är världens bästa tennislag lite längre. Nackdelen är att vi redan har få tävlingar i Sverige och har vi otur kanske vi inte får en Davis cup-match i Sverige på tre år. Det är inte bra för svensk tennis.

De svenska spelarna är negativa till förslaget, men anser att en del av ingredienserna i "Grand slam of nations" kan användas i Davis Cup.

- Jag har hellre Davis cup kvar än att spela VM, men det kanske inte ska vara så tätt mellan tävlingarna. Vartannat år kanske, säger Simon Aspelin.

-  Davis cup är en stor tävling för alla men det går kanske för tätt. Fotbolls-VM skulle inte vara lika stort om det gick varje år. Tävling vartannat år skulle stärka Davis cup, förklarar världssjuan Robin Söderling.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!