David Nalbandian hyllade sin partner efter segern.
David Nalbandian hyllade sin partner efter segern. - Foto: SCANPIX/AP

Nalbandian: "Kom hit för att endast spela dubbeln"

Trots segern är David Nalbandian inte säker på spel till morgondagens singelmatcher.- Det är upp till tränaren att fatta beslutet, säger den argentinske stjärnan.


Argentina fullbordade vändningen när de på lördagens dubbel besegrade Sverige. David Nalbandian fanns återigen med på plan och såg tillsammans med Davis Cup-debutanten Horacio Zeballo till att sätta svenskarna i ett prekärt läge inför den sista matchdagen.

Nalbandian, som spelade riktigt bra under hela matchen, hyllade sin dubbelpartner efter dubbeln.

- Vi spelade båda två väldigt bra. Trots att det är hans (Zeballo) första Davis Cup-match så spelade han stabilt. Vi spelade båda två på en väldigt hög nivå redan från början. Eftersom vi knappt hade tränat med varandra så var vi faktiskt lite oroade från början. Men vi spelade riktigt bra och det hjälpte mig mycket, säger en väldigt glad David Nalbandian.

Det är väldigt mycket som tyder på att Nalbandian även kommer att få spela en singelmatch i morgon. Spelaren själv menar dock att det inte är upp till honom om det nu blir så eller ej.

- Jag är inte spelare ett eller spelare två. Tränaren måste fatta beslutet. Jag är inte hundraprocentig, så nu måste jag vila benet. Jag kom hit bara för att spela dubbeln.

Argentinaren har underbara minnen från Kungliga Tennishallen. 2008 slog den svenske stjärnan Robin Söderling på Kungliga Tennishallen med siffrorna 6-2, 5-7, 6-3 och knep då sin nioende titel.

- Jag förlorar aldrig här, säger han med ett leende.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!