Thomas Enqvist och Lindstedt öste beröm över David Nalbandians insats.
1 av 2
Thomas Enqvist och Lindstedt öste beröm över David Nalbandians insats. - Foto: SCANPIX
Robert Lindstedt anser att matchen gick förlorad på fyra, fem poäng.
2 av 2
Robert Lindstedt anser att matchen gick förlorad på fyra, fem poäng. - Foto: SCANPIX

Lindstedt: ”Vi förlorade på fyra poäng”

Besvikelsen var påtaglig i det svenska lägret efter förlusten mot Argentina i dubbeln. Argentinarna vann i tre raka set, men Robert Lindstedt menar att matchen gick förlorad på enstaka poäng.- Det känns som att det är fyra, fem poäng som vi förlorar på, säger Robert Lindstedt till Nyheter24.se.


Svenska dubbelparet Robin Söderling och Robert Lindstedt åkte på en svidande förlust i tre raka set mot storspelande David Nalbandian och Horacio Zeballo. Besvikelsen hos svenskarna var naturligtvis stor, framför allt då de anser att matchen avgjordes på ett fåtal poäng.

- I andra och tredje set känns som att det är fyra, fem poäng som vi förlorar på, säger Robert Lindstedt till Nyheter24.se.

Ni servade snäppet sämre än dem gjorde under de två första seten. Kan det ha avgjort matchen?

- Nej, det tycker jag inte. De servade väldigt bra, men servade inte lika hårt som vi gjorde. De tog mindre risker, därför får de in fler, förklarar Lindstedt.

Enqvist har inte bestämt sig

I morgon väntar två otroligt viktiga singelmatcher. Det står redan klart att Robin Söderling spelar första matchen, men vem av Joachim ”Pim-Pim” Johansson och Andreas Vinciguerra som får förtroendet i andra singelmatchen råder det stora spekulationer om.

DC-kaptenen Thomas Enqvist har ännu inte bestämt sig i frågan och hade ändå velat hålla informationen hemlig.

- Nej, vi har inte bestämt oss än, men även om vi hade gjort det hade vi inte sagt vem som ska spela, säger Thomas Enqvist till Nyheter24.se och skrattar.

- Han får besked snart… i kväll, absolut, förklarar han.

Svenskarna imponerade av Nalbandian

Förre världstrean David Nalbandian spelade sin första match på väldigt länge efter att ha dragits med skador. Men argentinaren imponerade och hyllades efteråt av både Thomas Enqvist och Robert Lindstedt.

- Imponerad men inte överraskad av Nalbandians spel, säger Enqvist.

- Nalbandian gör lite som han vill, fyller Lindstedt i.

Den svenska och argentinska klacken manade på spelarna kopiöst under matchen och livade således upp stämningen i Kungliga Tennishallen. Lindstedt var mer än nöjd med publikstödet.

- Bland de roligaste matcher jag upplevt, om man nu kan säga det, säger han med ett leende.

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!