1 av 4
- Foto: SCANPIX
2 av 4
- Foto: PABLO NAVARRO RUIZ
3 av 4
- Foto: PABLO NAVARRO RUIZ
4 av 4
- Foto: SCANPIX

Söderling tog övertygande seger

Robin Söderling visade upp hela sitt register under mötet med Leonardo Mayer och svensken kunde tämligen enkelt vinna matchen med 3-0 i set.


STOCKHOLM. Svenske världssjuan Robin Söderling var illa ute i det sjunde gamet i första set, men lyckades rädda två breakbollar mot Leonardo Mayer vid ställningen 3-3. Därefter avlossade Söderling två kanonservar och tog därmed ledningen med 4-3.

Första set var på väg mot ett tiebreak vid ställningen 6-5 till Söderling, men då bröt svensken Mayers serve blankt. Därmed tog Tibrosonen hem första set med 7-5.

I andra set följdes spelarna åt. 22-årige Mayer tog inte tillvara på en breakboll och i gamet därefter fick Söderling två chanser till break. Men även han missade och setet gick till tiebreak.

Söderling starkast i de avgörande lägena

Där var det grymt jämnt, men tack vare en nätrullare kunde den 25-årige Tibrosonen plocka hem tiebreaket. Söderling ledde nu matchen med 2-0 i set och det såg minst sagt ljust ut för svenskt vidkommande.

Under tredje set började Söderling att dominera de långa duellerna från baslinjen och Leonardo Mayer verkade ha skadekänningar. Argentinaren fick snabb behandlig för smärtor i sitt vänstra ben, som verkade krampa.

Vid ställningen 5-5 kom det efterlängtade breaket för svensk del och Mayer visade sin besvikelse genom att kasta racket. Söderling servade sedan hem matchens sista game och det står nu 2-2 i matcher mellan Sverige och Argentina.

/
/
/
/
/
Relaterat
Ödesdag väntar Sverige
Det svenska Davis Cup-laget är piskade att vinna de två sista singelmatcherna mot Argentina för att ta sig vidare till kvartsfinal.
Lindstedt: ”Vi förlorade på fyra poäng”
Besvikelsen var påtaglig i det svenska lägret efter förlusten mot Argentina i dubbeln. Argentinarna vann i tre raka set, men Robert Lindstedt menar att matchen gick förlorad på enstaka poäng.- Det känns som att det är fyra, fem poäng som vi förlorar på, säger Robert Lindstedt till Nyheter24.se.
Nalbandian: "Kom hit för att endast spela dubbeln"
Trots segern är David Nalbandian inte säker på spel till morgondagens singelmatcher.- Det är upp till tränaren att fatta beslutet, säger den argentinske stjärnan.
Tiebreak knäckte Sverige
Två tiebreak sänkte Sverige som därmed ligger under med 2-1 i matcher. Argentina vann dubbeln med 2-6, 6-7 (4), 6-7 (5).
Senaste nytt

Han är Stina Nilssons nya pojkvän: ”Inget behov av att prata om oss”

Nybro besegrade Östersunds IK på hemmaplan

Nybro vann mötet i Hockeyallsvenskan på hemmaplan mot Östersunds IK, med 4-2 (1-0, 2-0, 1-2).

BC Luleå vann – efter Gustav Hanssons poängkalas

Gustav Hansson stod för hela 38 poäng för BC Luleå när laget slog Borås Basket på bortaplan i Svenska Basketligan herr. Till slut blev det 95-88 (19-26, 33-27, 21-19, 22-16) till BC Luleå.

Barcelona ny serieledare efter seger

1 timme sedan
Det blev 1-0 (0-0) hemma för Barcelona mot Sevilla i fredagens match. Därmed är laget serieledare i La Liga i fotboll, en poäng före Girona, efter åtta spelade matcher. Girona har dock en match mindre spelad. Sevilla ligger på tolfte plats i tabellen.

Borussia Dortmund ny serieledare efter seger

1 timme sedan
Det blev 3-1 (2-1) borta för Borussia Dortmund mot Hoffenheim i fredagens match. Därmed är laget serieledare i Bundesliga i fotboll, en poäng före Bayern München, efter sex spelade matcher. Bayern München har dock en match mindre spelad. Hoffenheim ligger på sjätte plats i tabellen.

Utklassning när Björklöven besegrade Västervik

1 timme sedan
Björklöven hade inga problem med Västervik i Hockeyallsvenskan, och vann hemma med 6-1 (5-0, 0-0, 1-1).

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.