1 av 4
- Foto: Nyheter24.se
2 av 4
- Foto: Bildbyrån
3 av 4
- Foto: Nyheter24.se
4 av 4
- Foto: Nyheter24.se

"Vinci" förkrossad efter förlusten

Andreas Vinciguerra fick ge sig mot storspelande David Nalbandian. Efteråt orkade inte "Vinci" möta pressen.- Han är jättebesviken, säger DC-kaptenen Thomas Enqvist till Nyheter24.se.


Efter närmare tre timmars spel i den avslutande singelmatchen i Davis Cup föll Andreas Vinciguerra med 3-1 i set mot en pånyttfödd David Nalbandian. Sverige förlorade därmed den gastkramande tillställningen mot Argentina med 3-2 i matcher.

Besvikelsen var givetvis stor hos "Vinci" - så pass stor att han inte dök upp på den efterföljande presskonferensen.

- Han är naturligtvis jätte-, jätte-, jättebesviken, säger DC-kaptenen Thomas Enqvist till Nyheter24.se och fortsätter:

- Det är klart att han börjar bli trött på att falla med flaggan i topp så att säga.

Finns det något beslut ni ångrar så här i efterhand?

- Med facit i hand kan man alltid göra utvärderingar... men vi kände att vi inte hade något val. Vi var tvungna att använda oss av tre singelspelare, säger han.

"Robin inte vilken klasspelare som helst"

Det var enbart Robin Söderling som agerade segerorganisatör för Sverige under Davis Cup. Men Thomas Enqvist tror att inte att det svenska laget förlitade sig på att världssjuan skulle göra allt jobb.

- Förvänta sig kan man aldrig göra, men vi visste att vi hade väldigt bra chans då han spelar två singlar. Och han vinner ju också och det visar att han inte är vilken klasspelare som helst, säger Thomas Enqvist.

Enqvist hyllar Argentina

Med David Nalbandian tillbaka i kanonform har Argentina växt fram som en av de riktigt stora huvudfavoriterna till titelsegern i Davis Cup.

Dessutom saknar det sydamerikanska laget världsfemman Juan Martin Del Potro som dragits med skador. Enqvist tror stenhårt på fortsatt succé för Argentina:

- De har ett kanonlag och kan vinna på vilket underlag som helst. Får de en hemmamatch blir dem livsfarliga, säger Enqvist till Nyheter24.se.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Golfstjärnan opererad – missar major

1 timme sedan

Han är främste svenske poänggöraren

2 timmar sedan
Torontos storstjärna William Nylander toppar årets svenska poängliga i NHL. Men främste målskytt är Nashvilles Filip Forsberg.

Internt Rysslandsbråk – kallades "utländsk agent"

3 timmar sedan
Med knappt 100 dagar kvar till invigningen av OS i Paris är det ännu oklart om Rysslands president Vladimir Putin kommer att tillåta ryskt deltagande under neutral flagg. De som ska lämna rekommendationer till Kreml verkar djupt oeniga om vägen framåt.

Real slog ut regerande mästarna i straffrysare

igår 23:58
Det blir ingen ny trippel för Manchester City. Trots enorm dominans i onsdagens retur tog det stopp i Champions Leagues kvartsfinal mot Real Madrid. Andrij Lunin och Antonio Rüdiger blev stora matchhjältar för Real i den avgörande straffläggningen.

Kimmich nickade Bayern München till semifinal

igår 22:58
Bayer Leverkusen briljerar i Bundesliga och är redan klar tysk mästare. Men Bayern München kan vinna den tyngsta titeln av dem alla – Champions League. 1–0 hemma mot Arsenal och 3–2 totalt innebär semifinalspel.

Brynäs rivstart knäckte Djurgården

igår 21:30
Det tog sju minuter för Brynäs att avgöra den första finalmatchen mot Djurgården. 6–2 inför hemmapubliken var en perfekt start i kampen om en biljett tillbaka till SHL. En skön start, vi gör en bra match och förtjänar att vinna, säger Brynäs Linus Ölund till TV4 Play.