1 av 4
- Foto: Scanpix
2 av 4
- Foto: Scanpix
3 av 4
- Foto: Scanpix
4 av 4
- Foto: Scanpix

Sammanfattning av Davis Cup

Nyheter24.se sammanfattar den händelserika Davis Cup-helgen.


Sverige förlorade som bekant mot Argentina med 3-2 i matcher och det svenska laget, som är åtta på världsrankingen, får nu kvalspela. För Argentinas del väntar en tuff batalj mot Nikolaj Davydenkos Ryssland.

Men det var inte bara Sverige och Argentina som lirade Davis Cup-tennis under helgen. Förutom mötet i Kungliga Tennishallen bjöds det på en hel del tennisgodis från annat håll.

Serbien lyckades besegra självaste USA med 3-2 i matcher. Amerikanerna saknade visserligen Andy Roddick och James Blake, men det är första gången sedan 2005 som USA blir utslaget i första omgången.

Novak Djokovic spelade fantastisk tennis mot fyrtornet John Isner, som svarade för hela 24 serveess under den fyra timmar och 16 minuter långa tillställningen. Segern innebar att Serbien säkrade avancemang till kvartsfinal där rivalen och grannlandet Kroatien väntar.

- Isner kämpade som en galning och hans serve var otrolig, berömde Djokovic efter matchen enligt Tennis.com.

Federers Schweiz utslaget

Roger Federer missade mötet med storfavoriten Spanien i helgen. Världsstjärnan har haft sjukdomsproblem och valde i stället att ladda upp inför ATP-turneringen Indian Wells.

Utan världsettan blev det aningen för svårt för Schweiz. Spanjorerna dominerade sammandrabbningen och vann med 4-1. Matchotränade Stanislas Wawrinka fick dra ett tungt lass, men mäktade bara med en seger.

- Inget annat land håller samma höga nivå som Spanien, sa David Ferrer självsäkert efter matchen.

Spanien ställs nu mot Frankrike som även dem tog en övertygande seger med 4-1 i matcher. Jo-Wilfried Tsonga och kompani får en viktig fördel i form av hemmaplan när länderna möter varandra i juli.

Chile mot Tjeckien

Fernando Gonzalez säkrade en kvartsfinalplats för sitt Chile när han lekandes lätt besegrade Dudi Sela i tre raka set. Den sydamerikanska tennisnationen vann med 4-1 i matcher och får nu ta sig an Tjeckien.

Tjeckerna fick en lätt resa mot Belgien i första omgången. Stjärnorna Tomas Berdych och Radek Stepanek hade inga problem varken i singel eller dubbeln. Tillsammans såg de till att också Tjeckien kunde vinna med 4-1 i matcher.

- Det kommer att bli riktigt tufft. Jag har väldigt bra koll på dem (Tjeckien); det är ett lag jag respekterar mycket och det kommer inte bli lätt att möta dem. Men om vi alla spelar bra kan vi slå dem, sa en ödmjuk Gonzalez till ATP:s officiella hemsida.

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
/
/
/
/