Stockholm

Kalmar slutar sälja biljetter

När Sverige nu har ett lag i Europa kommer även problemet med europeiska fans.


Läs mer

Flera holländska klubbar dras med huliganer. Feyenoord är inget undantag. Kalmar, som lånar arena av Elfsborg, sätter säkerheten först. Därför väljer nu klubbledningen att inte sälja några biljetter via internet.

– Det hade kanske blivit ett problem så vi stoppade försäljningen, säger klubbchefen Svante Samuelsson till sportbladet.se.

När Feyenoord mötte Nancy i Uefacupmatch 2006 var fansen något vilda. Då blev domaren tvungen att bryta matchen efter att polisen försökt lugna bortafansen genom att använda tårgas.

Efter det stängdes Feyenoord av från fortsatt cupspel. Den matchen förlorade Feyenoord. Kalmar har ett bra utgångsläge då de vann borta med ett mål. Nu ämnar Kalmar att vinna dubbelmötet hemma och ta sig vidare. Hur kommer då de holländska fansen reagera i Borås?

– Det är viktigt att det inte sker någonting och vi stängde försäljningen när vi märkte att holländare köpte biljetter. Vi vill minska risken att sälja till fel personer, det hade kanske kunnat bli ett problem.

Men direktivet att stänga av försäljningen via internet kommer faktiskt från Feyenoord själva. De är medvetna om problemen och jobbar hårt med att stoppa scenerna från att upprepas.

– Det var ett starkt önskemål från Feyenoords sida. Det kunde ha blivit ett sätt för problemmakare att gå runt Feyenoords kontroll, säger Svante Samuelsson.

De som får ta smällen är Kalmars fans som också spelar på ”bortaplan” i Borås 30 mil från hemstaden.

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.