Tisdag 19 Okt
Stockholm

Dubbla skador kan stoppa Ingelsten

Patrik Ingelsten har problem inför seriefinalen mot Elfsborg på söndag.(TT)

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Patrik Ingelsten har problem inför Kalmars seriefinal mot Elfsborg på söndag.

Inte nog med att målkungen har varit mållös i över en månad - nu riskerar han att missa matchen.

– Om jag kan spela? Svårt att säga, säger han till TT.

Kalmar är ett jagat lag. Efter förlusten senast mot Helsingborg (0-1) är den allsvenska guldstriden helt öppen. Kalmar (51 poäng) och tvåan Elfsborg (50) möts på söndag för sista gången den här säsongen. Med bara sju omgångar kvar är seriefinalen superhet. Men Kalmars bäste spelare är det inte.

Patrik Ingelsten, som leder skytteligan på 15 mål, har haft en tung period bakom sig. 26-åringen har gått mållös i över en månad och dessutom dragit på sig dubbla skador. När TT pratade med Ingelsten på fredagen visst han fortfarande inte om han var tillräckligt hel för att hålla mot Elfsborg.

– Jag har en sträckning i magmuskeln och förmodligen en överansträngning i vaden. Magmuskeln är väl den skadan som oroar mest om jag ska vara ärlig. Det drar i magen när jag rör mig i ytterlägen. Sedan gör det ont när jag skrattar och nyser, säger Ingelsten som ska undersökas med ultraljud innan matchen på söndag.

– Förmodligen kommer jag inte att få några definitiva besked, utan får försöka känna mig fram till matchdagen. Jag har blivit lite bättre dag för dag men det känns fortfarande. Jag måste nog vara försiktig ett tag nu.

Senast Patrik Ingelsten gjorde mål var den 24 augusti när Kalmar vann över Gais med 4-1. Sedan dess har han bland annat missat tre bra lägen mot både Feyenoord i Uefacupspelet och mot Helsingborg i allsvenskan.

– Jag kan inte skylla på skadorna, för de fanns inte då. Det handlar snarare om tillfälligheter. Ser man till matcherna mot Feyenoord och Helsingborg träffade jag målet varje gång i de situationerna. Det hade varit sämre om jag skjutit utanför, säger Ingelsten.

– Så länge man inte funderar på det är det inget problem, det är när man gör det till en grej som det sätter sig i huvudet.

TT: Vad säger du om att Elfsborg verkar vilja lägga över all press på er inför seriefinalen?

– Löjligt! All press ligger ju på dem, det förstår man ju. De kommer att få en oerhörd press på sig på Fredriksskans.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela