Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Dedé tillbaka från två års semester

- 05/01/2009, 15:38 -

Den brasilianske målkungen åkte på julsemester 2006. Nu är han tillbaka i Ålesund.

Inför julen 2006 åkte Ålesunds brasilianske forward Dedé Anderson hem till Brasilien. En julsemester som varade fram till han landade på Vigra flygplats i går kväll.

Brassen – som slog i genom i Hammarby säsongen 2004 – har nu flyttat in i sin gamla lägenhet på Borgundvegen i Ålsesund tllsammans med sin familj.

Dedé har hittills vägrat berätta varför han har varit borta i två år. Nu har han ett hårt arbete framför sig för att bli av med de trivselkilon han lagt på sig hemma i Rio.

– Jag ska visa vad jag kan när jag kommer på banan. Jag är i alla fall inställd på att göra mitt bästa och försöka att bidra med det jag kan i årets Ålesundslag, säger Dedé Anderson till Sunnmørsposten.

På sitt första träningspass hade Dedé det jobbigt att hänga med lagkamraterna i löpningen, men han visade god vilja. Frågan är om det räcker för att ta en plats i laget när norska ligan drar i gång om några månader.

– Fotbollsmässigt är jag inte bekymrad, men han behöver tid och vi måste först få honom i fotbollsform så att han kan spela match. Det är då vi kan bedömma vad han går för, säger ålesunds tränare Kjetil Rekdal till Sunnmørsposten.

Dedé under hans hittills enda säsong i Ålesund:

Skrivet av: