Jönsson fortfarande Norge-aktuell

– Det handlar om ett hedersupdrag, säger svenske tränaren.


Svenske tränaren Jan Jönsson, som gjort stor succé med norska Tippeligavinnarna Stabaek, sägs än en gång vara aktuell för jobbet som norsk förbundskapten. Det uppger Nettavisen som dock menar att FC Köpenhamns tränare Ståle Solbakken fortfarande är den som ligger överst på fotbollsförbundets önskelista. Men lite tyder dock på att han kommer lämna FCK inom en överskådlig framtid.

Jönsson säger sig dock inte ha blivit kontaktad av NFF ännu.

– Nej, de har inte kontaktat mig säger den förre Landskrona Bois-tränaren till NRK.

Men skulle de höra av sig så skulle Jönsson lyssna.

– Får man en förfrågan om ett sånt jobb så måste man naturligtvis sätta sig ned och höra av de har att säga. Det handlar om något av ett hedersuppdrag, så det är klart man måste lyssna på det i så fall, säger Jönsson.

Sent under onsdagskvällen kom för övrigt norska fotbollsförbundets generalsekreterare Karen Espelund och fotbollschef Per-Mathias Högmo hem från en Englandsresa. De har dock inte mött tränaren Roy Hodgson, utan var uteslutande där för att träffa Fulhams mittback Brede Hangeland och Man United-stjärnan Ole Gunnar Solskjaer för vägledande samtal om kravspecifikationer för en ny landslagstränare, skriver Nettavisen.

Stabaek firar guldet i Tippeligan 2008:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!