Nannskog kallas in till USA-turnén

Trots gliringarna mot Lagerbäck: Daniel Nannskog får chansen i landslaget.


Ratad på nytt för en månad sedan.

– Trots att han är 34 år så ska han vara med i ett sådant här ”januari-landslag” varje dag i veckan. Men dom har väl något emot honom, konstaterade Nannskogs lagkmarat i Stabaek, Johan Andersson, i en intervju med Fotbollssverige då.

Nu öppnar avhopp dörren till landslaget för Daniel Nannskog.

Patrik Ingelsten har skrivit på för Heerenveen och Pontus Wernbloom stannar hemma i Göteborg av familjeskäl.

Då får Nannskog, 35 i maj, följa med på fotbollslandslagets turné till Kalifornien och landskamperna mot USA i Los Angeles och mot Mexiko i Oakland i slutet av januari.

– Det är de förändringar som är klara i dagsläget, och det är möjligt att vi inte tar ut några fler spelare om inget ytterligare förändras, säger landslagschefen Lars Richt till förbundets hemsida.

Två landskamper

Trots att Nannskog vräkt in mål för norska mästarna Stabaek och vunnit skytteligan har han inte ansetts landslagsmässig av förbundskaptenen Lars Lagerbäck. Hittills har han bara fått chansen två gånger, mot Ecuador och Venezuela på turnén till Sydamerika för två sedan.

Tidigare i höstas sade Nannskog till TT:

– Jag känner att landslaget är ett avslutat kapitel – om det nu blev något kapitel över huvudtaget.

Nannskog har ett år kvar på sitt nuvarande kontrakt med Stabaek. Flera allsvenska klubbar har visat intresse för honom de senaste månaderna, men mycket talar för att han stannar i Norge – och det i några år till.

– Vi förhandlar just nu om en förlängning av kontraktet som går ut efter 2009, det rör sig om ett eller två år till, sade tränaren Jan Jönsson nyligen till Dagens Nyheter.

Larsson tränade inte

Landslaget flyger till Los Angeles den 18 januari. Det är fortfarande oklart om uttagne Henrik Larsson finns med på planet. Han har ännu inte givit ett besked om sin fotbollsframtid. När Helsingborg inledde försäsongsträningen på onsdagskvällen var han inte med.

I samband med att truppen togs ut i december gjorde landslagsledningen klart att Larsson måste vara i fotbollsträning innan resan till Kalifornien om han ska följa med.

Här är matcherna på turnén:

USA-Sverige

24 januari 17.30 (lokal tid)

Home Depot Center, Carson

Mexiko-Sverige

28 januari (tid ej fastställd)

McAfee Coliseum, Oakland

Nannskog i Stabaek:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!