Supertalangen väljer Djurgården

Brommapojkarnas talang Christer Youssef väljer Djurgården, och blir därmed den första värvningen för nya tränarparet Zoran Lukic och André Jeglertz.

– Vi håller på och slutförhandlar säger Youssef till Eurosport.se.

Enligt uppgifter ska intresset för BP-talangen ha varit stort, med såväl franska som schweiziska klubbar inblandade, som allsvenska AIK, Malmö FF och Örgryte. Men det blir alltså Djurgården som vinner dragkampen om det 21-årige mittfältslöftet till slut.

– Jag håller på och slutförhandlar och vi är inne i det sista. Jag hoppas att det ska bli klart inom de närmaste dagarna, säger Youssef.

– Jag känner att jag behöver ett miljöombyte och få lite av en nystart. I den här klubben tror jag att jag kan utvecklas och bli så bra som möjligt. Det känns självklart sorgligt att lämna BP men det är också en glädje att få komma till en ny klubb.

Youssef vill inte själv säga att det är Djurgården det handlar om men klubbens sportchef Göran Aral bekräftar för eurosport.se att förhandlingar förs med talangen.

– Men när det kan bli klart kan jag inte svara på. Det är en del förhandlingar kvar.

En avgörande orsak i Youssefs val var Djurgårdens nya tränarduo André Jeglertz och Zoran Lukic.

– Jag tror att jag kan utvecklas bra under dem. Det var väldigt lockande att få ett miljöombyte i en sådan klubb.

På frågan om varför han valde bort chansen att bli utlandsproffs svarar Youssef:

– Jag känner att jag vill spela kvar ett tag till i allsvenskan innan jag åker utomlands. Jag vill etablera mig så bra som möjligt och nu är U21-EM nära också och där vill jag slå mig in, säger Christer Youssef till Eurosport.se.

Djurgårdens VD Alf Johansson är dock förtegen om den eventuella övergången. I en intervju på Svenska Fans kommenterar han det hela:

– Som vanligt när det gäller nyförvärv vill vi inte ge några kommentarer under tiden då transferfönstret är öppet. Jag får hänvisa till dif.se som publicerar så fort någonting är klart.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!