- Foto: Bildbyrån

Kaos kring MFF:s jubileumsmatch mot Barça

Det råder kaos kring Malmö FF:s förmodade jubileumsmatch mot Barcelona i slutet av säsongen och inte ens Roland Nilsson har fått ta del av det senaste som hänt.- Det ligger inte på mitt bord än, säger han till Nyheter24.


MALMÖ. För ett par månader sedan avslöjades det att en jubileumsmatch mellan Malmö FF och Barcelona på Swedbank Stadion mycket väl kan ta plats under sommaren.

Under tisdagsmorgonen skruvades temperaturen upp ytterligare när katalanska Sport publicerade uppgifter om att matchen blir av till 90 procent, redan i maj.

- Det är 90 procents chans att det blir spel i Sverige, säger Barcelonas klubbdirektör Joan Oliver till tidningen.

I Malmö-lägret var det från början knäpptyst. Hur nära, eller hur långt borta, en match mot Barça är ville inte kommunikationsansvarige Per Wallinder förtälja.

- Jag kan inte kommentera något om det, säger Wallinder till fotbollskanalen.se

Kort därefter gick MFF:s vd Pelle Svensson, enligt Sydsvenskan, ut och sa att man inte tänker betala en spänn för att möta Barcelonas b-lag. Anledningen till att han betonar b-lag är att inga av Barças stjärnor som kommer att delta i VM, däribland Leo Messi, kommer att finnas med i en eventuell match på Swedbank Stadion.

Däremot lär Zlatan Ibrahimovic finnas på plats, vilket borde vara skäl nog för att anordna en jubileumsmatch. Men tränaren Roland Nilsson har han inte fått någon information än; varken om eller när det blir en match.

- Det ligger inte på mitt bord än så att säga, säger Nilsson till Nyheter24.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

2 timmar sedan
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.