Torsdag 9 Dec
Stockholm

Kaos kring MFF:s jubileumsmatch mot Barça

Det råder kaos kring Malmö FF:s förmodade jubileumsmatch mot Barcelona i slutet av säsongen och inte ens Roland Nilsson har fått ta del av det senaste som hänt.- Det ligger inte på mitt bord än, säger han till Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

MALMÖ. För ett par månader sedan avslöjades det att en jubileumsmatch mellan Malmö FF och Barcelona på Swedbank Stadion mycket väl kan ta plats under sommaren.

Under tisdagsmorgonen skruvades temperaturen upp ytterligare när katalanska Sport publicerade uppgifter om att matchen blir av till 90 procent, redan i maj.

- Det är 90 procents chans att det blir spel i Sverige, säger Barcelonas klubbdirektör Joan Oliver till tidningen.

I Malmö-lägret var det från början knäpptyst. Hur nära, eller hur långt borta, en match mot Barça är ville inte kommunikationsansvarige Per Wallinder förtälja.

- Jag kan inte kommentera något om det, säger Wallinder till fotbollskanalen.se

Kort därefter gick MFF:s vd Pelle Svensson, enligt Sydsvenskan, ut och sa att man inte tänker betala en spänn för att möta Barcelonas b-lag. Anledningen till att han betonar b-lag är att inga av Barças stjärnor som kommer att delta i VM, däribland Leo Messi, kommer att finnas med i en eventuell match på Swedbank Stadion.

Däremot lär Zlatan Ibrahimovic finnas på plats, vilket borde vara skäl nog för att anordna en jubileumsmatch. Men tränaren Roland Nilsson har han inte fått någon information än; varken om eller när det blir en match.

- Det ligger inte på mitt bord än så att säga, säger Nilsson till Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela