Novakovic lämnar AIK

- 09/01/2009, 18:40 -

Nebojsa Novakovic lämnar AIK. Någon roll för honom hittades inte i klubben.

När Rikard Norling fick kicken från tränarposten i AIK blev hans högra hand Nebojsa "Nebo" Novakovic förbannad. Han hade inte blivit tillfrågad om det, och dessutom insåg han nog vad det betydde för honom själv – en framtid på en annan bänk än AIK:s. Klubben försökte ändå hitta en roll åt "Nebo", men hittills har ingen plats åt den forne storspelaren funnits. Därför väljer nu Novakovic att lämna Solnaklubben.

– Vi har diskuterat men har tyvärr inte funnit något som blivit bra för båda parter. Detta gör att Nebojsa kommer att sluta i AIK Fotboll. Det känns tråkigt att vi nu går skilda vägar eftersom Nebojsa har varit en mycket uppskattad spelare, tränare och kollega. Vi vill såklart önska honom lycka till i framtiden och tror att han kommer lyckas väl med vad han än företar sig, säger den tillförordnade sportchefen Björn Wesström till klubbens hemsida.

"Nebo" själv instämmer.

– Jag är tränare och jag vill fortsätta som tränare. Jag ville inte hamna i en roll på kansliet för att ångra mig efter ett par dagar. Alla som känner mig vet att det är tränare jag är, säger Novakovic till Aftonbladet.

Vart vägen tar nu vet ingen, inte heller 44-åringen själv. Men börja jobba, det vill han. Helst så fort som möjligt.

– Jag är beredd att börja jobba i morgon och jag vill pröva något nytt. Jag vill testa något långt ifrån AIK. Kanske utomlands. Även om det blir svårt så känner jag mig oerhört laddad för att börja jobba. Jag har utvecklats mycket under de här åren.

Sannolikheten att Novakovic någon gång kommer tillbaka till AIK är dock stor. Efter över tio år i klubben har han skaffat sig ett ordentligt gnagarhjärta. Bitterheten sedan Norling fick sparken är i det förgångna.

– Jag var arg då, precis som man kan vara arg på sina barn en dag, men man älskar de ändå. Det är omöjligt att inte älska den klubben och jag kommer säkert tillbaka någon gång.

Det här kommer Novakovic bli mest ihågkommen för

Skrivet av: