Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

AIK-spelarens knarklåt upprör

Sport | 12/01/2009 08:16

Nyförvärvet Martin Mutumba har hamnat i trubbel efter en knarklåt.

– Jag gjorde låten på skämt. Jag hoppas att folk fattar att man inte kan röka på om man spelar fotboll på den här nivån, säger Martin Mutumba enligt Aftonbladet.

Men hans musik talar sitt tydliga språk. För under artistnamnet M9 har Mutumba skapat knarkhyllande musik. Och nu har hans låt "Mary Jane" skapat rubriker. Namnet är en omskrivning för marijuana och tills i går kunde den hittas på nätet.

"Där det finns rök, finns eld. Så jag puff-puff-puffar och passar till mig själv. Och jag jabbar överallt och så flyger jag mitt plane. Och bensinen, det är Mary-Jane", utdrag ut låten Mary-Jane.

– Jag förstår att det blir snack om det här, men det var bara ett skämt. Jag gjorde låten för att skoja med människor som röker. Jag har skitmånga kompisar som röker. Man får ta låten med en nypa salt. Skulle du lyssna på alla mina texter skulle du tro att jag är den största gangstern någonsin, säger Martin Mutumba till Aftonbladet.

Du röker alltså inte marijuana?

– Nej, nej. Många tror väl det, men jag har aldrig gjort det i hela mitt liv. Jag är fotbollsspelare. Jag hoppas att folk fattar att man inte kan röka på om man spelar fotboll på den här nivån.

Hur tror du AIK reagerar?

– Ja, hittills har jag inte hört någonting. Men de följer mig varje dag och min tränare Micke Stahre, som följde mig i Väsby hela förra året, vet vilken seriös fotbollsspelare jag är. Jag skulle inte hinna röka och vara fotbollsspelare också. Och jag har inte rånat banker och jag har inte dödat någon. Alla förtjänar en andra chans, säger Martin Mutumba till Aftonbladet.

Han påpekar också att låtarna skrevs innan han värvades till AIK.

Skrivet av: