AIK-spelarens knarklåt upprör

Nyförvärvet Martin Mutumba har hamnat i trubbel efter en knarklåt.


– Jag gjorde låten på skämt. Jag hoppas att folk fattar att man inte kan röka på om man spelar fotboll på den här nivån, säger Martin Mutumba enligt Aftonbladet.

Men hans musik talar sitt tydliga språk. För under artistnamnet M9 har Mutumba skapat knarkhyllande musik. Och nu har hans låt "Mary Jane" skapat rubriker. Namnet är en omskrivning för marijuana och tills i går kunde den hittas på nätet.

"Där det finns rök, finns eld. Så jag puff-puff-puffar och passar till mig själv. Och jag jabbar överallt och så flyger jag mitt plane. Och bensinen, det är Mary-Jane", utdrag ut låten Mary-Jane.

– Jag förstår att det blir snack om det här, men det var bara ett skämt. Jag gjorde låten för att skoja med människor som röker. Jag har skitmånga kompisar som röker. Man får ta låten med en nypa salt. Skulle du lyssna på alla mina texter skulle du tro att jag är den största gangstern någonsin, säger Martin Mutumba till Aftonbladet.

Du röker alltså inte marijuana?

– Nej, nej. Många tror väl det, men jag har aldrig gjort det i hela mitt liv. Jag är fotbollsspelare. Jag hoppas att folk fattar att man inte kan röka på om man spelar fotboll på den här nivån.

Hur tror du AIK reagerar?

– Ja, hittills har jag inte hört någonting. Men de följer mig varje dag och min tränare Micke Stahre, som följde mig i Väsby hela förra året, vet vilken seriös fotbollsspelare jag är. Jag skulle inte hinna röka och vara fotbollsspelare också. Och jag har inte rånat banker och jag har inte dödat någon. Alla förtjänar en andra chans, säger Martin Mutumba till Aftonbladet.

Han påpekar också att låtarna skrevs innan han värvades till AIK.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Friidrotten sågas för OS-prispengar

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

1 timme sedan
Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

2 timmar sedan
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

3 timmar sedan
Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

3 timmar sedan
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

3 timmar sedan
Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.