Söndag 16 Jan
Stockholm

Svensson sugen på Saudistålar

"Drömmen vore att vara iväg så kort tid som möjligt och tjäna så mycket pengar som möjligt".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

När Nyheter24 stötte på Anders Svensson i Stockholm i veckan var han full av tillförsikt inför årets allsvenska säsong. Bland annat sa han att han trodde mycket på Jesper Florén, som kom till Elfsborg från Ajax i somras.

Frågan är om Svensson stannar för att se honom blomma ut i allsvenskan. När Anders Svensson vände hem från bergochdalbantillvaron som proffs i engelska Southampon var det många som trodde att han skulle bli kvar i Elfsborg karriären ut. Nu öppnar Anders Svensson för en flytt – till ökenlandet Saudiarabien, där Christian Wilhelmsson spelar sedan i somras.

– Jag hade kontakt med några klubbar i somras. Bland annat från Saudiarabien. Jag har snackat lite med ”Chippen” om hur det är och bett honom hålla ögonen öppna åt mig, säger han till Borås Tidning.

En annan klubb som var aktuell ett tag i slutet av sommaren var ukrainska Sjaktar Donetsk. Det blev inget i slutändan.

– Vad jag förstått var det ganska nära. Det var en intensiv kontakt där ett tag och planen var att jag skulle åka dit och titta på staden. Men får jag gissa så fanns det ett första alternativ som tackade ja, och då blev det inget med mig.

Skulle han göra en proffsvända till är tanken i så fall att trygga framtiden ekonomiskt för att sedan komma tillbaka och avsluta karriären i Borås. I Saudiarabien är det inte enbart den fina fotbollen som spelas där som lockar.

– Drömmen vore att vara iväg så kort tid som möjligt och tjäna så mycket pengar som möjligt. Ett år eller två vore perfekt. Den enda anledningen att jag skulle lämna Elfsborg är just för pengarna. Det är inget att sticka under stol med. Det går inte att tjäna stora pengar i allsvenskan, säger han till Borås Tidning.

Minns ni?

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela