Svensson sugen på Saudistålar

"Drömmen vore att vara iväg så kort tid som möjligt och tjäna så mycket pengar som möjligt".


När Nyheter24 stötte på Anders Svensson i Stockholm i veckan var han full av tillförsikt inför årets allsvenska säsong. Bland annat sa han att han trodde mycket på Jesper Florén, som kom till Elfsborg från Ajax i somras.

Frågan är om Svensson stannar för att se honom blomma ut i allsvenskan. När Anders Svensson vände hem från bergochdalbantillvaron som proffs i engelska Southampon var det många som trodde att han skulle bli kvar i Elfsborg karriären ut. Nu öppnar Anders Svensson för en flytt – till ökenlandet Saudiarabien, där Christian Wilhelmsson spelar sedan i somras.

– Jag hade kontakt med några klubbar i somras. Bland annat från Saudiarabien. Jag har snackat lite med ”Chippen” om hur det är och bett honom hålla ögonen öppna åt mig, säger han till Borås Tidning.

En annan klubb som var aktuell ett tag i slutet av sommaren var ukrainska Sjaktar Donetsk. Det blev inget i slutändan.

– Vad jag förstått var det ganska nära. Det var en intensiv kontakt där ett tag och planen var att jag skulle åka dit och titta på staden. Men får jag gissa så fanns det ett första alternativ som tackade ja, och då blev det inget med mig.

Skulle han göra en proffsvända till är tanken i så fall att trygga framtiden ekonomiskt för att sedan komma tillbaka och avsluta karriären i Borås. I Saudiarabien är det inte enbart den fina fotbollen som spelas där som lockar.

– Drömmen vore att vara iväg så kort tid som möjligt och tjäna så mycket pengar som möjligt. Ett år eller två vore perfekt. Den enda anledningen att jag skulle lämna Elfsborg är just för pengarna. Det är inget att sticka under stol med. Det går inte att tjäna stora pengar i allsvenskan, säger han till Borås Tidning.

Minns ni?

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

NHL: Arizona flyttar till Utah

3 timmar sedan
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.