Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Elfsborgsback till Trelleborg

Sport | 12/01/2009 12:38

Marcus Falk-Olander lånas ut - öppnar för försäljning av Bengtsson?

Trelleborgs FF lånar Elfsborgs mittback Marcus Falk-Olander, som därmed blir den tredje boråsaren i Skånelaget under nästa säsong.

Efter Andreas Drugge, som under 2008 gjorde bra ifrån sig i rollen som tillbakadragen forward i TFF tillkom nyligen också den förre Elfsborgsanfallaren Joakim Sjöhage på lån. Sjöhage tillhör dock norska Brann. Och nu tar Trelleborg sin tredje Elfsborgsspelare i och med lånet av 21-årige mittbacken Falk-Olander.

– Vi lånar ut honom en säsong, så får vi se sedan, säger Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson till Borås Tidning.

Marcus Falk-Olander drabbades i fjol av flera hjärnskakningar, och befarades under ett tag tvingas sluta med fotbollen helt.

– Nu är huvudskadan läkt. Då känns det vettigt att han kommer till en klubb där han få mer speltid, tycker Andreasson.

Men Elfsborg känner knappast av förlusten, då truppen fortfarande innehåller fyra mittbackar av hög klass: Teddy Lucic, Anders Wikström (nyförvärvet från Gefle), Martin Andersson och Johan Sjöberg.

Att Trelleborg väljer att värva en mittback just nu öppnar dock för spekulationerna om det stora mittbackslöftet Rasmus Bengtssons framtid i klubben. Bengtsson har bland annat placerats i såväl Hammarby som Malmö FF på senare tid, men Trelleborgsledningen har valt att hålla tätt. Liksom Marcus Falk-Olander också gör när han blir tillfrågad om sin övergång till Trelleborg:

– Jag har inga kommentarer just nu. Återkom om ett par dagar, säger Falk-Olander till Borås Tidning.

Skrivet av: