Ricardinho bekräftad för MFF

Brassens övergång till Malmö konfirmeras av nuvarande klubben.


Som Nyheter24 tidigare har berättat har Malmö FF sedan en tid haft på gång med en förstärkning från Brasilien. Det är 24-årige vänsteryttern Ricardo Ferreira da Silva, Ricardinho, som spelat både som vänsterback och vänsterytter i brasilianska ligan, som nu uppges vara helt bekräftad för MFF, skriver Sydsvenskan.

Malmö FF väntas presentera Ricardinho vid en pressträff under måndagsförmiddagen.

Hans nuvarande brasilianska klubb Coritiba har bekräftat försäljningen på deras officiella hemsida.

– Ja, det stämmer. Ricardinho kommer att spela i Sverige kommande säsong, säger en i klubben insatt källa till Sydsvenskan.

Ricardinho har spelat såväl vänsterback som vänstermittfältare i brasilianska ligan under den senaste säsongen.

Tre andra klubbar, däribland brasilianska cupmästarna Recife och gamla storlaget Vasco da Gama, uppges av Ricardinhos represententant ha varit intresserade av spelaren. Men MFF:s bud är det högsta i konkurrensen.

– Det var ett anbud vi omöjligen kunde tacka nej till, säger en talesman för Coritibas ledning till Sydsvenskan. De utländska anbuden är alltid högre än inom den brasilianska fotbollen, säger spelarrepresentanten Cunico Bach som äger femtio procent Ricardinho, skriver Sydsvenskan.

Brassen sällar sig nu till en bra trio MFF-värvningar inför säsongen 2009 med Häckens anfallare Daniel Larsson och Gais-backen David Durmaz.

Uppdaterat: I samband med att Ricardinho presenterades av MFF på en presskonferens under förmiddagen passade han också på att byta namn. Numera heter brassen kort och gott Ricardo.

Han uppges ha skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till 2011 och genomför under måndagen sin första träning med Malmö FF.

MFF-tränaren Roland Nilsson säger i en kommentar till klubbens hemsida:

– Han är en modern ytterback som är bollskicklig både i det offensiva och defensiva spelet. Han är väldigt rutinerad för sin ålder med över hundra matcher i högsta serien i Brasilien.

Och Ricardo själv kommenterar övergången och sin nya klubb:

– Jag är jättelycklig över att vara här. Klubben har visat ett stort intresse och besökt mig i Brasilien. Att få komma till Malmö FF och Europa ser jag som ett stort steg i min karriär och jag ser fram emot att möta mina medspelare och klubbens supportrar, säger Ricardo till MFF:s hemsida.

Se Ricardinho/Ricardo göra ett riktigt klassmål:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!