Lagerbäck föredrog Xavi

Portugisen Cristiano Ronaldo har fått pris som bäste spelare 2008 på Fifa-galan. Men både Lars Lagerbäck och Henrik Larsson lade i stället sina röster på spanjoren Xavi.


Portugisen Cristiano Ronaldo fick på måndagen priset som bäste spelare 2008 på Fifa-galan.

Men både Lars Lagerbäck och Henrik Larsson lade i stället sina röster på spanjoren Xavi.

Ronaldo kom tvåa i Larssons rankning och trea i Lagerbäcks.

För många var Ronaldo inget oväntat val när lagkaptenerna och förbundskaptenerna från världens landslag fick säga sitt. För bara några veckor sedan fick han även ta emot tidningen France Footballs prestigefyllda Ballon d'Or för fjolårets insatser.

Tillsammans med Manchester United hade portugisen ett otroligt framgångsrikt 2008 då United vann både Premier league och Champions league-titeln. Dessutom gjorde Ronaldo 42 mål för sitt United under den säsongen. Och det var en märkbart rörd Ronaldo som fick ta emot priset ur Pelés hand.

"Ett av de viktigaste ögonblicken i mitt liv"

Det är ett väldigt speciellt ögonblick. Jag kan säga till min mamma och syster att ta fram fyrverkerierna. Det här är ett av de viktigaste ögonblicken i mitt liv, sade Ronaldo efter att ha tagit emot priset från Pelé.

Ronaldos seger var relativt klar. Han fick totalt 935 poäng, tvåa var Barcelonas Leo Messi med 678 poäng, trea spanjoren Torres med 203 poäng. Larssons och Lagerbäcks val Xavi blev bara femma med 155 poäng.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Klart: Sverige möter England på Gamla Ullevi

Hon är fenomenet som skapar basketfeber i USA

Hon slog poängrekordet – för både män och kvinnor – i collegebasketen och hennes ansikte pryder redan flingpaket. Nu har fenomenet Caitlin Clark blivit vald först i WNBA-draften och 22-åringen skapar feber kring proffsligan i USA.

Raymond hjälte i strid om NHL- slutspel

idag 06:22
Detroit håller hoppet om en plats i NHL-slutspelet vid liv inför den sista matchen i grundserien. Det kan de tacka svenske Lucas Raymond för.

"Svennis" vädjan: Ge Tomasson tid

idag 05:46
Sveriges nye förbundskapten har fått en skakig start. Sveriges mest kände fotbollstränare gillar hans filosofi – och har en önskan. Jag hoppas att vi inte dömer ut honom alldeles för tidigt, säger Sven-Göran Eriksson om Jon Dahl Tomasson.

Palmers snabba hattrick – avgjorde mot Everton

idag 01:06
Cole Palmer bjöd på stor show i Chelseas hemmaseger, 6–0, mot Everton.

Ny seger – Malmö upp i topp

igår 21:10
Tredje raka segern och hela 11–1 i målskillnad. Malmö FF har fått en kanonstart på allsvenskan. Det är en stabil match, vi åker hit och vinner med 4–0, säger Sebastian Nanasi efter mötet med Värnamo