Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lagerbäck föredrog Xavi

Sport | 13/01/2009 00:25

Portugisen Cristiano Ronaldo har fått pris som bäste spelare 2008 på Fifa-galan. Men både Lars Lagerbäck och Henrik Larsson lade i stället sina röster på spanjoren Xavi.

Portugisen Cristiano Ronaldo fick på måndagen priset som bäste spelare 2008 på Fifa-galan.

Men både Lars Lagerbäck och Henrik Larsson lade i stället sina röster på spanjoren Xavi.

Ronaldo kom tvåa i Larssons rankning och trea i Lagerbäcks.

För många var Ronaldo inget oväntat val när lagkaptenerna och förbundskaptenerna från världens landslag fick säga sitt. För bara några veckor sedan fick han även ta emot tidningen France Footballs prestigefyllda Ballon d'Or för fjolårets insatser.

Tillsammans med Manchester United hade portugisen ett otroligt framgångsrikt 2008 då United vann både Premier league och Champions league-titeln. Dessutom gjorde Ronaldo 42 mål för sitt United under den säsongen. Och det var en märkbart rörd Ronaldo som fick ta emot priset ur Pelés hand.

"Ett av de viktigaste ögonblicken i mitt liv"

Det är ett väldigt speciellt ögonblick. Jag kan säga till min mamma och syster att ta fram fyrverkerierna. Det här är ett av de viktigaste ögonblicken i mitt liv, sade Ronaldo efter att ha tagit emot priset från Pelé.

Ronaldos seger var relativt klar. Han fick totalt 935 poäng, tvåa var Barcelonas Leo Messi med 678 poäng, trea spanjoren Torres med 203 poäng. Larssons och Lagerbäcks val Xavi blev bara femma med 155 poäng.

Skrivet av: