Ronaldo och Marta – bäst i världen

Marta utnämnd till världens bästa för tredje gången. Första gången för Ronaldo.


Cristiano Ronaldo fick på måndagskvällen priset som världens bästa spelare av Fifa. Med vinsten av den franska Guldbollen och vinsten i både Champions League och Premier League bör därmed säsongen 2007/2008 ses som en av de absolut bästa en spelare någonsin gjort. Att Ronaldo skulle få utmärkelsen "Fifa player of the year" var väntat. Ur Pelés händer tog han emot priset och från åskadarpositioner kunde de slagna männen Kaka, Lionel Messi, Fernando Torres och Xavi bara titta på och vara avundsjuka.

– Att få det här priset innebär att en dröm blir sann för mig. Jag skulle vilja dedikera det här till min familj, sa Ronaldo enligt The Sun.

Bredvid världens bästa manliga fotbollsspelare satt den kvinnliga diton, Marta. Vad de pratade om låter vi vara osagt, men det kan ha handlat om deras överlägsna fjolår på fotbollsplanen. Hur som helst, precis lika väntad som Ronaldos vinst var Martas. Men till skillnad från Ronaldo var det en erfaren tjej som tog emot priset av Franz Beckenbauer. Årets utmärkelse var det tredje i rad som Marta vann.

– Jag vill tacka alla. Det är femte gången jag är här och jag har fortfarande lika starka känslor. I första hand vill jag tacka Gud som har givit mig den här talangen. Jag vill också tacka min familj och alla mina lagkamrater i landslaget. Jag vill också tacka alla mina vänner. Alla som har jobbat runt mig. Jag är mycket lycklig. Tack så mycket, sa en rörd brasilianska som numera är en Los Angeles Sol-spelare.

Övriga nominerade på damsidan var tyskorna Nadine Angerer och Birgit Prinz, Martas landsmaninna Cristiane och brittiskan Kelly Smith.

Se när Cristiano Ronaldo får ta emot priset av Pelé

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

NHL: Arizona flyttar till Utah

1 timme sedan

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

igår 20:58
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.