Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ronaldo och Marta – bäst i världen

Sport | 12/01/2009 22:35

Marta utnämnd till världens bästa för tredje gången. Första gången för Ronaldo.

Cristiano Ronaldo fick på måndagskvällen priset som världens bästa spelare av Fifa. Med vinsten av den franska Guldbollen och vinsten i både Champions League och Premier League bör därmed säsongen 2007/2008 ses som en av de absolut bästa en spelare någonsin gjort. Att Ronaldo skulle få utmärkelsen "Fifa player of the year" var väntat. Ur Pelés händer tog han emot priset och från åskadarpositioner kunde de slagna männen Kaka, Lionel Messi, Fernando Torres och Xavi bara titta på och vara avundsjuka.

– Att få det här priset innebär att en dröm blir sann för mig. Jag skulle vilja dedikera det här till min familj, sa Ronaldo enligt The Sun.

Bredvid världens bästa manliga fotbollsspelare satt den kvinnliga diton, Marta. Vad de pratade om låter vi vara osagt, men det kan ha handlat om deras överlägsna fjolår på fotbollsplanen. Hur som helst, precis lika väntad som Ronaldos vinst var Martas. Men till skillnad från Ronaldo var det en erfaren tjej som tog emot priset av Franz Beckenbauer. Årets utmärkelse var det tredje i rad som Marta vann.

– Jag vill tacka alla. Det är femte gången jag är här och jag har fortfarande lika starka känslor. I första hand vill jag tacka Gud som har givit mig den här talangen. Jag vill också tacka min familj och alla mina lagkamrater i landslaget. Jag vill också tacka alla mina vänner. Alla som har jobbat runt mig. Jag är mycket lycklig. Tack så mycket, sa en rörd brasilianska som numera är en Los Angeles Sol-spelare.

Övriga nominerade på damsidan var tyskorna Nadine Angerer och Birgit Prinz, Martas landsmaninna Cristiane och brittiskan Kelly Smith.

Se när Cristiano Ronaldo får ta emot priset av Pelé

Skrivet av: